NaslovnicaVijestiKako je Marouane Fellaini 'otjerao' navijača Uniteda sa Twittera?

Kako je Marouane Fellaini ‘otjerao’ navijača Uniteda sa Twittera?

Manchester United prošao je u finale FA kupa pošto su u polufinalu na londonskom Wembleyju savladali Everton sa 2-1. United je posljednji put finale FA kupa igrao 2007. godine.

Marouane Fellaini

Manchester United je poveo u 34. minuti golom Marouane Fellainia, kome je Anthony Martial dobro dodao loptu. Everton je mogao izjednačiti u 56. minuti, ali je vratar Uniteda David de Hea odbranio penal koji je izveo Romelu Lukaku. Ekipa Roberta Martineza izjednačila je u 76. minuti autogolom Chrisa Smallinga.

Pobjedu Unitedu donio je Anthony Martial golom u trećoj minuti sudačke nadoknade vremena. To je njegov 14. gol u sezoni, a napravio je i sedam asistencija. United se tako prvi put od 2007. godine plasirao u finale FA kupa.

Prije početka utakmice mnogi navijači Uniteda bili su zabrinuti kada su vidjeli da se belgijski igrač, Marouane Fellaini nalazi u prvih 11, a jedan navijač rekao je da neće ‘tweetovati’ godinu dana ukoliko Belgijanac postigne gol.

Na njegovu nesreću 28-godišnji visoki igrač bio je strijelac u ovoj utakmici, tako da će se navijač pozdraviti sa društvenom mrežom Twitter na godinu dana.

Fellaini je ove sezone odigrao 32 utakmice za Manchester United, ukupno 2019 minuta, te za to vrijeme postigao četiri gola i upisao tri asistencije. Belgijanac, koji nije baš najdraži navijačima ‘Crvenih đavola’ ima ugovor sa klubom do 2018. godine, a nije poznato hoće li promijeniti sredinu u ljetnom prijelaznom roku koji će po svemu sudeću biti jedan od zanimljvijih posljednjih godina.

[su_williamhill_bet10get20_mali]

Belgijanac je prije Manchester Uniteda upravo nastupao za Everton koji ga je prodao Unitedu za 32 miliona eura, a karijeru je počeo u belgijskom Standardu.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!