NaslovnicaVijestiKako je Messi postao jedan od najboljih svih vremena te čega se...

Kako je Messi postao jedan od najboljih svih vremena te čega se morao odreći?!

U intervjuu koji je dao argentinskoj televiziji, Lionel Messi je otkrio zanimljive detalje iz njegova života i karijere. Pričao je o tome kako je težak bio njegov put od trnja do zvijezda te čega se morao odreći kako bi živio život sportaša.

Kako je Messi postao

Lionel Messi je bez sumnje jedan od najtalentiranijih nogometaša koji su ikada igrali nogomet ili koji još igraju. Trebamo biti zahvalni što živimo u vremenu ovakvog majstora a da nije bilo toliko odricanja u njegovoj karijeri i mi bi ostali uskraženi njegovih mjstorija.

Da bi postao najbolji na svijetu, morao je naporno raditi, bio je prisiljen odreći se mnogih stvari koje ne idu iz ime jednog sportiste, Jedan od najvećih problema bila je njegova nezdrava prehrana.

>> Jose Mourinho objasnio zašto Pogba i Sanchez nisu igrali u subotu

Messi je veliki obožavatelj čokolade, slatkiša i slatkih i gaziranih pića. Da se odrekne te nezdrave navike, pomogao mu je jedan od najboljih talijanskih majstora hrane Giuliana Posera. “Nekoliko godina u profesionalnoj karijeri jeo sam vrlo nezdravu hranu. To je svoj vrhunac dostiglo čak i kad sam imao 22 ili 23 godine.”

[su_bonus]

“Jeso sam puno čokolade, keksa i pio puno sokova. Slagao bih kada bi rekao da više nikako ne jedem nezadravu hranu, naravno, još uvijek to radim, ali umjereno. Jedna čaša vina ne šteti zdravlju, toga sam svjestan. Sada sam sretan što imam sve pod nadzorom i uopšte mi nije teško.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!