NaslovnicaVijestiKamerunski nogometni savez suspendirao 62 igrača zbog laganja o godinama

Kamerunski nogometni savez suspendirao 62 igrača zbog laganja o godinama

Kamerunski nogometni savez suspendirao je 62 igrača zbog lažiranja svojih godina. Među brojnim igračima na popisu nalazi se i Nathan Doualla, dosad relativno nepoznat nogometaš koji je postao globalno poznat igranjem na nedavnom Afričkom kupu nacija. Prema navodima, ima 17 godina.

Njegove točne godine još uvijek nisu poznate široj javnosti, ali svi koji su vidjeli fotografije igrača mogli su primijetiti da tinejdžerske godine nisu u pitanju. Danas je jedan od više od 60 nogometaša na popisu Kamerunskog nogometnog saveza koji su suspendirani.

Svi suspendirani nogometaši zbog kazne neće smjeti igrati u finalu kamerunskog prvenstva. Klub Sports Academy ima najviše igrača s lažiranim godinama, njih čak trinaest, dok je po sedam igrača Victoria Uniteda i AS Fortune suspendirano.

Nedostavljanje ispravnih informacija o godini rođenja nije neuobičajeno među afričkim nogometašima, a Kamerun se već treću godinu zaredom suočava s istim skandalom. Godine 2022., Samuel Eto’o, slavni napadač koji danas obnaša funkciju predsjednika Saveza, tražio je od 44 igrača iz osam klubova da dokažu svoje stvarne godine rođenja. Samo šest mjeseci kasnije, u siječnju 2023., čak 21 igrač kamerunske U-17 reprezentacije bio je diskvalificiran zbog istih nepravilnosti.

Najnovije vijesti

Stefan Ristovski uputio poruku navijačima Rijeke: “Ne mrzim vas, ali ste...

0
Dinamo je ostvario nevjerojatan preokret u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a, pobijedivši Rijeku rezultatom 2:1, čime im je pobjegao na četiri boda, tri kola...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!