NaslovnicaVijestiKane oborio rekord star 22 godine i izjavio: "San mi je da...

Kane oborio rekord star 22 godine i izjavio: “San mi je da dostignem njegov učinak”

Golgeter Tottenhama Harry Kane oborio rekord star 22 godine i rekao da bi ispunio san ako bi prestigao vječni rekord legendarnog Alana Shearera od 260 golova u Premier ligi.

Kane je prestigao jedno Shearerovo dostignuće iz 1995. godine, po broju pogodaka u kalendarskoj godini, pošto sada na svom kontu ima 39 golova, tri više od dosadašnjeg rekorda. Današnjim hat-trickom protiv Southamptona poboljšao je svoj učinak i sada ima 96 golova u engleskom prvenstvu.

Tottenham je na Boxing Day savladao Southampton sa 5:2, a Harry Kane je postigao hat-trick. Prvim golom je oborio rekord Alana Shearera.

Legendarni napadač Blackburna i Newcastlea, te 1995. godine je postigao 36 golova u kalendarskoj godini.

[su_premierleague]

Kaneu je ovo bio šesti hat-trick u 2017. godini, koliko su ukupno postigli svi ostali igrači zajedno u Premier ligi!

Još impresivnije, Kane je najbolji strelac na planeti u 2017. godini, bolji čak i od Lea Messija, Cristiana Ronalda, Edinsona Cavanija i Roberta Lewandowskog.

Argentinac je na 64 utakmice postigao 54 gola, Portugalac 53 na 60 mečeva, Urugvajac isti broj golova kao Ronaldo, ali na 62 utakmice, dok je Poljak na 55 mečeva 53 puta zatresao mrežu.

Mourinho: 300 milijuna nam je malo, oni kupuju bekove po cijeni napadača!

Conte poručio upravi Chelseaja koja tri igrača da mu dovedu ove zime

A Kaneu, najboljem engleskom napadaču, bilo je potrebno 52 utakmice za 56 golova. Interesantno, ovo je prvi put od 2010. godine da najviše golova u godini nije postigao Messi ili Ronaldo.

“Naravno da sanjam da postanem najbolji strijelac u povijesti, ali bi bilo glupo da gledam toliko daleko i mislim o tome. Dug je put do Shearera, ali u nogometu je sve moguće”, rekao je Kane, a prenio Sky Sport.

[su_cashout]

Kane je samo 24 godine i, sasvim jasno, vrijeme ispred sebe, koje smatra velikim adutom u utrci za Shearerom.

“Nadam se da ću ostati zdrav, spreman i vidjet ćemo što će se dogoditi. Ako stignem do 200. gola onda ću razmišljati o tom dostignuću. Sada sam fokusiran samo na narednu utakmicu. Imao sam sjajnu 2017. godinu i nadam se da će sljedeća biti još bolja “, dodao je sjajni engleski napadač.

Kane je debitirao za prvu momčad londonskog kluba 2011. godine, a također je igrao na posudbama u Leyton Orientu, Millwallu, Norwichu i Leicesteru.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Thiago Silva napušta Chelsea

0
Thiago Silva (39), brazilski branič, napustit će Chelsea na kraju tekuće sezone nakon četiri godine u klubu iz zapadnog Londona. Engleski prvoligaš objavio je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!