NaslovnicaVijestiKanonada Cityja na Villa Parku, Aguero oborio dva rekorda!

Kanonada Cityja na Villa Parku, Aguero oborio dva rekorda!

Manchester City ostvario je više nego ubjedljivu pobjedu na gostovanju Aston Villi (1:6), a strijelac tri pogotka Sergio Aguero, oborio je tom prilikom dva rekorda.

Duel u Birminghamu obilježio je napadač “Građana” Sergio Aguero, koji je postao najefikasniji stranac u istoriji Premier lige. Argentinac je postigao tri pogotka na Villa parku i došao do ukupno 177, čime je vrhu liste preskočio Thierryja Henryja (175).

Takođe, Kun je postao i rekorder po broju hat-trickova u takmičenju – sa 12 je nadmašio legendarnog Alana Shearera. Kada je o utakmici riječ, rezultat najbolje govori o dešavanjima na terenu.

Cityju je bilo potrebno 18 minuta da “otvori” domaćina, a poslije toga je uslijedila prava kanonada, uz četiri gola već do poluvremena. Riyad Mahrez je pogađao u 18. i 24. minutu, potom je u 28. Aguero postigao svoj prvi gol, da bi u 45+1. Gabriel Jesus povisio na 4:0 i već tada riješio pitanje pobjednika.

Bez obzira na to, ekipa Pepa Guardiole igrala je u istom ritmu i u nastavku. Aktualni prvak Engleske je kontorlisao duel sve vrijeme i preko Aguera u 57. i 81. na kraju došao do izuzetno ubjedljive pobede. Domaći su u nadoknadi vemena uspeli da upišu počasni pogodak zahvaljujući penalu, koji je realizovao Anwar El Ghazi.

Sa ta tri boda, City je došao do ukupno 47 i sad je drugi na tabeli. Ekipa sa Etihada ima dva boda više od trećeplasiranog Leicestera, a 14 manje od vodećeg Liverpoola, uz utakmicu više.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!