NaslovnicaVijestiKante i Deeney ne žele da treniraju, zabrinuti za bezbjednost

Kante i Deeney ne žele da treniraju, zabrinuti za bezbjednost

N’Golo Kante i Troy Deeney ne žele da treniraju sa svojim klubovima, pošto su zabrinuti za bezbjednost usljed epidemija koronavirusa, koja iako je stavljena pod kontrolu, i dalje predstavlja prijetnju za zdravlje nogometaša, te potencijalno i njihovih obitelji.

zabrinuti za bezbjednost

Vezista londonskog kluba Chelsea i francuske reprezentacije N’Golo Kanté nije se pojavio na treningu u srijedu, pošto mu je klub odobrio taj zahtjev. Nogometaš je kao razlog naveo brigu za bezbjednost usljed pandemije koronavirusa.

U utorak je 29-godišnjak bio u trening-centru Bluesa Cobham, ali je odlučio da u srijedu ne trenira.

Kante je 2018. godine izgubio brata, koji je preminuo od srčanog udara nekoliko nedjelja pred Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a prije nekoliko mjeseci se i sam onesvijestio tokom jednog treninga. Ipak, poslije pregleda koji su uslijedili, ustanovljeno je da je njegovo zdravstveno stanje dobro.

Kapetan Watforda Troy Deeney također neće trenirati zbog brige za zdravlje svog sina, a jedan od razloga je su i neki podaci koji ukazuju da nacionalne manjine u Ujedinjenom Kraljevstvu imaju mnogo veće šanse da imaju ozbiljne posljedice od koronavirusa. Ipak, to je i dalje predmet istraživanja i definitivnih podataka nema.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!