NaslovnicaVijestiKao dječak prodavao flaširanu vodu na ulicama u Nigeriji, a danas prešao...

Kao dječak prodavao flaširanu vodu na ulicama u Nigeriji, a danas prešao u Napoli za 81.3 milijuna eura!

Victor Osimhen postao je najskuplji afrički igrač svih vremena nakon što je zapečatio rekordni transfer u Napoli.

Kao dječak prodavao

Nigerijski napadač pridružio se Napoliju za početnih 71.2 milijuna eura, ali dodatnih 10.1 milijun eura je zajamčeno u dodacima, gdje će ukupna naknada iznosisi 81.3 milijuna eura – prema francuskim novinama L’Equipe.

To će premašiti 72 milijuna funti koje je Arsenal platio za Nicolasa Pepea, kojeg je Osimhen tada zamijenio u Lilleovom napadu, nakon što je igrač Obale Bjelokosti otišao na Emirates.

Bivši igrač Wolfsburga će zaraditi između 4 milijuna i 5.5 milijuna eura godišnje bez bonusa u Napoliju ogromno povećanje plaća od 80.000 eura koje je mjesečno dobijao u Francuskoj.

Belgijska ekipa Charleroi, bivši klub osimhena, dobit će sedam milijuna eura od transfera kao rezultat postotne klauzule koju su ugradili kada je odlazio prošlog ljeta.

Osimhen, koji je 2015. godine postigao rekordnih deset golova na Svjetskom prvenstvu U17, osvojio je nagradu za Lilleovog igrača godine nakon jedne sezone u Francuskoj ligi.

21-godišnjak je postigao 18 golova u 38 nastupa na svim natjecanjima kako bi privukao pažnju čitavog niza europskih klubova, uključujući Liverpool i Manchester United.

Sada je Napoli osigurao njegove usluge, dok Osimhen nastavlja svoj izvanredni nogometni put. Kao mladić je prodavao flaširanu vodu na ulicama Olusosuna, sada je najskuplji afrički nogometaš u povijesti.

“Izgubio sam mamu u listopadu. Ne sjećam se ni koje godine. Bio sam mali. Tri mjeseca kasnije moj je otac izgubio posao. Bilo je jako teško za našu obitelj”, rekao je osimhen za France Football.

“Moj brat je prodavao sportske novine, moja sestra, naranče na ulici i ja, flaširanu vodu u Lagosu na sred ulice. Moramo preživjeti pa se držimo zajedno.”

“Navečer smo svi bili zajedno i skupili bi novac na stolu. Dali smo sve svojoj velikoj sestri, a ona je napravila hranu i sve organizirala.”

“Dio mog života borio sam se za preživljavanje. Ali to je napravilo od mene ono što sam danas. Teško je sve to klasificirati, ali svaki događaj je stvorio moju osobnost.”

Napoli večeras igra protiv Lazija, gdje su favoriti za pobjedu sa koeficijentom od 2.40 u bet365 kladionici!

Bet365 kladionica, najveća i najpopularnija online kladionica, ima fantastičnu promociju u kojoj daje 100% bonus dobrodošlice novim igračima. Toplo preporučujemo da odmah otvorite bet365 račun za klađenje i uzmete bonus dobrodošlice.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!