NaslovnicaVijestiKarimu Benzemi prijeti čak pet godina zatvora!

Karimu Benzemi prijeti čak pet godina zatvora!

Počelo je suđenje igraču Real Madrida Karimu Benzemi na sudu u Versaillesu. Francuski internacionalac je optužen da je 2015. godine, sa još četiri osobe, ucjenjivao suigrača iz reprezentacije Mathieua Valbuenu sa seks snimkom.

, SPAIN – DECEMBER 30: Karim Benzema of Real Madrid during the La Liga Santander match between Elche v Real Madrid on December 30, 2021 (Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

“Odluka da se sudi Benzemi je apsurdna. Nema mu se ovdje što zamjeriti”, rekao je njegov odvjetnik Sylvain Cormier.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Za čin iznude novca francuski zakoni predviđaju kaznu od pet godina. Benzema je navodno od Valbuene tražio oko 50.000 i 100.000 kako sporna snimka ne bi bila objavljena.

Nakon što su sve saznali mediji 2015. godine, trener reprezentacije Didier Deschamps je obojicu izbacio iz tima. Napadač Reala nije bio pozvan u reprezentaciju oko 5 godina, sve do Eura koje je održano ovog ljeta.

Tvrdi se kako je Benzema ohrabrivao Valbuenu da plati ucjenjivačima, dok je prenosio uvjete sa kojima bi mogao spriječiti da snimci izađu u javnost.

Naravno da je Francuz sve to negirao, te od toga je slučaj stigao na sud. Uz Benzemu su optužene još četiri osobe, a među njima se nalazi još jedan bivši francuski reprezentativac Djibril Cisse.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!