NaslovnicaVijestiDe Bruyne otkrio: Za United smo se pripremali 15 minuta!

De Bruyne otkrio: Za United smo se pripremali 15 minuta!

Manchester City je u prvoj utakmici polufinala EFL Kupa lako izašao na kraj sa gradskim rivalom Manchester Unitedom, savladavši ih rezultatom 3:1 na njihovom terenu, ujedno se revanširavši za nedavni poraz u Premier ligi.

City je protiv Uniteda vodio 3:0 u prvom poluvremenu, a tim Olea Gunnara Solskjaera je bio razbijen u tom periodu. “Građani” su međutim igrali veoma netipično, pa tako ni Sergio Aguero i Gabriel Jesus nisu počeli utakmicu već je Raheem Sterling imao ulogu “lažne devetke”. Iako je to rijetkost kod Manchester Cityja, Kevin De Bruyne kaže da nije bilo teško pripremiti utakmicu.

“Spremali smo utakmicu 15 minuta tog jutra i to je to. Nismo trenirali ali nije da je to prvi put. Tako smo radili uglavnom protiv timova koji igraju ‘čovjek na čovjeka’. Cardiff, United, na gostovanju Barceloni kada je bila prva Pepova godina”, rekao je Kevin De Bruyne.

“Kada se Bernardo Silva povlači onda imamo četiri protiv tri na sredini terena i oni moraju da odluče da li će odbrambeni igrač da bude istureniji i onda ima više prostora, a na drugoj strani ako to ne urade Bernardo će biti slobodan i to smo probali”, objasnio je Belgijanac.

Revanš susret polufinala Liga kupa je 29. siječnja, a tada će “Građani” braniti veliku prednost koju su stekli na Old Traffordu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!