NaslovnicaVijestiKLOPP DAO ZELENO SVJETLO: U Liverpool stiže zvijezda iz Bundeslige za 20...

KLOPP DAO ZELENO SVJETLO: U Liverpool stiže zvijezda iz Bundeslige za 20 miliona eura!

Trenutno vodeći klub u Premier ligi Liverpool sprema ponudu od oko 25 miliona eura za zvijezdu Schalkea i reprezentativca Sjedinjenih Američkih Država Westona McKennieja, izvještavaju engleski mediji. ‘Redsi’ u dosadašnjem dijelu zimskog prelaznog roka nisu doveli niti jedno pojačanje, a trener Jurgen Klopp nedavno je priznao kako će doći do toga ukoliko se pojavi prava prilika.

Liverpool želi McKennieja

McKennie je za prvi tim Schalkea debitovao prošle godine, i od tada je postao jedan od ključnih igrača njemačkog velikana. Novine The Sun pišu kako je Klopp veliki ljubitelj veznjaka, koji može igrati i u obrani, a skauti kluba već neko vrijeme prate njegove nastupe.

Navodno, Liverpool će za njega poslati ponudu od oko 25 miliona eura, a do transfera bi moglo doći već do kraja mjeseca. 20-godišnji McKennie, koji je skupio sedam nastupa za reprezentaciju SAD-a, ove sezone je na ukupno 19 nastupa u dresu Schalkea u svim takmičenjima postigao dva gola i podijelio dvije asistencije. Jedan od glavnih razloga zbog kojeg ga želi upravo Klopp je njegova svestranost, odnosno mogućnost igranja i na poziciji centralnog defanzivca, s obzirom da su trenutno povrijeđeni Dejan Lovren, Trent Alexander-Arnold i Joe Gomez.

‘Redsi’ su početkom mjeseca doživjeli prvi poraz u Premier ligi, kada ih je na Etihadu savladao najveći rival u borbi za titulu Manchester City rezultatom 2-1. Četiri dana kasnije, Kloppov tim je izbačen iz FA Kupa nakon poraza protiv Wolverhamptona. Ipak, strah od niza loših rezultata je nestao prošlog vikenda, kada su slavili na gostovanju kod Brightona, da bi u subotu na Anfieldu pobijedili i protiv Crystal Palacea.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!