NaslovnicaVijestiKlopp izdvojio ključni trenutak u preokretu protiv Southamptona

Klopp izdvojio ključni trenutak u preokretu protiv Southamptona

Menadžer Liverpoola, Jurgen Klopp, izdvojio je ključni trenutak u preokretu protiv Southamptona (1:3), u utakmici nakon koje je njegova ekipa ponovo preuzela čelnu poziciju na tabeli, ali sa utakmicom više od Cityja.

‘Redsi’ su gubili od devetog minuta golom Shanea Longa, do izjednačenja su došli preko Nabyja Keite, a trijumf su im donijeli Mohamed Salah i Jordan Henderson golovima u posljednjih desetak minuta igre.

“Znao sam da će biti teško. Southampton je bio odlično organizovan, ali smo mi postigli dva predivna gola. Ova sezona je intenzivna za sve. Imali smo priliku da napravimo dvije veoma dobre odbrane – Milner i Henderson su nam pomogli kada su ušli u igru. Bili su agresivni na pravi način i vidjelo se da guraju ostale. Southampton je patio u drugom poluvremenu zbog tempa koji je nametnuo u prvom. Bila je ovo teška utakmica na gostovanju, ali je 3:1 savršen rezultat”, naglasio je Klopp.

Njemački stručnjak je posebno istakao Salahov pogodak, njegov prvi poslije osam utakmica, ali nije izostavio ni Keitu.

“Kakav gol je postigao. Nije mogao da doda loptu jer Firmino nije mogao da dođe do prave pozicije, pa njihov defanzivac nije mogao da se kontroliše na Moa. Sjajan gol i divan trenutak. Ipak, Keitin prvi gol za klub je bio ključan trenutak”, rekao je Klopp.

Liverpool je tim trijumfom izbio na čelo tabele sa dva boda više od Manchester Cityja, koji ima utakmicu manje. Southampton je na 16. poziciji, sa pet bodova i utakmicom više od Cardiffa, koji je prvi tim u opasnoj zoni.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!