NaslovnicaVijestiKlopp ljutito odbrusio na pitanje novinara o suđenju protiv Brightona

Klopp ljutito odbrusio na pitanje novinara o suđenju protiv Brightona

Liverpool je remizirao na gostovanju Brightonu (1:1), i to nakon primljenog gola iz penala u sudačkoj nadoknadi, a menadžer Redsa Jurgen Klopp bio je vidno frustriran suđenjem.

Klopp

Duel između Brightona i Liverpoola završen je rezultatom 1:1, pošto su domaći izjednačujući pogodak postigli u trećem minutu sudačke nadoknade iz penala.

Kazneni udarac dosuđen je pošto iz VAR sobe je javljeno sudiji Attwellu da je Robertson prilikom izbijanja lopte šutnuo Welbecka u kaznenom prostoru. Snimak je pokazao da to jeste bio slučaj, ali je bilo jasno da Robertson nije imao nikakvu namjeru. Ipak, sudac se odlučio za penal, koji je iskoristio Gross.

Prethodno su poslije ponovnog pregleda snimka iz VAR sobe poništena dva gola Redsa.

“Pokušavate da izvučete naslov… Šta želite da kažem? Rekao sam da je bio penal jer je sudac tako odlučio. Sve odluke su bile ispravne”, rekao je ljuti Klopp.

Ipak, dodao je da je zadovoljan onim što su pokazali njegovi igrači.

“Ne mogu da budem ponosniji na ono što su momci pokazali. Mučili smo se tokom prvih pola sata. Kada smo sredili probleme u zadnjoj liniji, imali smo problema sa energijom. Ali smo bili dobri ispred gola rivala. Salahov gol je bio fantastičan, kao i pogodak Manea”.

Prokomentirao je njemački stručnjak i ponašanje Salaha prilikom izmjene: “Da se Mo smije kada napušta teren, znali bismo da nešto nije u redu”.

Liverpool je trenutno prvi na tablici Premier lige, sa bodom i utakmicom više od Tottenhama.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!