NaslovnicaVijestiKlopp o pobjedi protiv Uniteda i o šampionskoj trci sa Cityjem

Klopp o pobjedi protiv Uniteda i o šampionskoj trci sa Cityjem

Trener Liverpoola Jurgen Klopp govorio je o pobjedi protiv Uniteda nakon utakmice u kojoj je njegov tim slavio rezultatom 3:1.

“Bila je dobra utakmica. Počeli smo veoma dobro, briljantno otvaranje meča, najbolja od kada sam ja u Liverpoolu. Prvo poluvrijeme je bilo generalno odlično. Postigli smo samo jedan gol, ali ne vjerujem da je neko očekivao da damo četiri, pet golova. Šanse su bile tu, samo način na koji smo igrali je bio perfektan. U jednom trenutku smo izgubili momentum, oni su postigli gol i meč je bio otvoreniji. Iskreno, nisam imao problem sa rezultatom na poluvremenu.

“Trebalo je samo da prilagodimo nekoliko stvari u nastavku. Mijenjali su i oni. Fellaini na terenu nikada nije dobar znak za protivnički tim. On je od onih igrača koje je jako teško čuvati, ali i to smo uspjeli. Korak po korak smo vraćali dominaciju i Shaq je nakon toga zatvorio utakmicu.”

“Mislim da je bilo sjajno i zasluženo. To što smo imali sreće kod oba gola, to je u redu jer smo stvarali šanse. To vam je nogomet. Kakav gol, kakav gol – fantastičan pas, odlična kontrola i završnica. Skoro pa savršeno veče za nas”, rekao je nakon susreta Klopp na konferenciji za medije.

“Od samog početka se vidjelo da je ovo naš meč, da su momci potpuno u duelu i da je sve kako treba. Prije nekoliko dana smo razgovarali o tome, prvi meč sa Napolijem je bio sušta suprotnost, svih 90 minuta nismo bili u meču jednostavno. Pokušavali smo da se vratimo, ali nismo uspjeli. Danas smo imali svoje momente, ali nijednom nismo izgubili momentum”, zaključio je Nijemac.

“Ja ne mogu da učinim nekog igrača srećnim. Pitanje je da li je neko srećan samo kada uvek igra. To ne treba da bude tako. Igraš dok se ne povrijediš i dok ono što radiš na terenu daje najbolji rezultat. Poenta velikog tima je da svi imaju priliku da igraju i da to rade na vrhunskom nivou kada na njih dođe red. Najbolji primer za to vam je Nathaniel Clyne. Od kada sam ja ovdje, odigrao je više od stotinu utakmica i onda se povrijedio. Nije ga bilo skoro godinu dana. I sada se vratio na najbolji način.”

“Život i situacije se mijenjaju. Možeš da igraš i treniraš na najvišem nivou i da ne igraš. Da li je to lijepo? Ne, ali to je posao”, objasnio je Klopp situaciju sa stalnim promjenama tima.

“Ne pričamo o Mancester Cityju i o tabeli. To je važno. Danas smo igrali protiv Uniteda. Nismo igrali protiv Uniteda i Cityja. Morate da razumijete, nismo danas došli na teren i pitali se šta je uradio City. Moramo i mi i oni da igramo i protiv drugih timova. Poštujemo ih, kao što i oni poštuju nas”, kaže Klopp na pitanje da li je vidio pobedu Manchester Cityja u ovom kolu.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!