NaslovnicaVijestiKlopp objasnio zašto Liverpool neće dovesti zamjenu za Coutinha

Klopp objasnio zašto Liverpool neće dovesti zamjenu za Coutinha

Liverpool je imao vrlo uzbudljiv zimski prelazni rok, prvo je u klub stigao defanzivac Southamptona Virgil van Dijk za cifru od 75 miliona funti, a zatim je klub napustila najveća zvijezda Philippe Coutinho za skoro duplo veću cifru.

Klopp ne želi Coutinhovu zamjenu

Također su se pojavile špekulacije kako ‘Redsi’ planiraju dovesti i Nabyja Keitu do kraja zimskog prelaznog roka, unatoč što je njegov transfer dogovoren za sljedeće ljeto.

Uprkos svim tim dešavanjima, tim Jurgena Kloppa je sjajno počeo novu godinu. Slavili su u sve tri odigrane utakmice ove godine, te su postali prvi tim koji je savladao Manchester City u Premier ligi ove sezone. Također su slavili i protiv najvećeg rivala Evertona u FA Kupu, gdje je pobjednički gol postigao Virgil van Dijk, kao i protiv Burnleya u Premier ligi, gdje će imati isti broj bodova kao Chelsea (50) ukoliko sutra pobijede protiv Swansea Cityja.

Po svemu sudeći, gubitak Coutinha za klub s Anfielda baš i nije veliki gubitak. Međutim, ukoliko su navijači očekivali kako će klub reinvestirati novac od njegove prodaje i dovesti njegovu zamjenu, prevarili su se. U intervjuu pred sutrašnju utakmicu, Jurgen Klopp je objasnio zašto ne želi trošiti više novca u ovom prelaznom roku.

“Ne razmišljam o novcu. Nitko mi nije rekao da moram razmišljati o novcu, jer smo uvijek razumni, pokušavamo učiniti pravu stvar”, rekao je njemački stručnjak za Mirror, te nastavio: “Očito ne oklijevamo da trošimo novac, uradili smo to nekoliko puta.”

[su_bonus]

“Stvarno smatram da Adam Lallana nije zamjena za Philippea Coutinha, ali on se vrati ona teren. On je još jedan sjajan, kreativan ofanzivni igrač na sredini terena. Da li izvodi slobodne udarce kao Coutinho? Ne, ali postoje druge stvari koje može učiniti. Pomoći će nam da budemo jači u ovakvim situacijama.”

Klopp je također dodao kako očekuje od Alexa Oxlade-Chamberlaina da igra veću ulogu u timu u nastavku sezone: “Tu su i ostali igrači koji se mogu dokazati. Oxlade-Chamberlain je tu sve vrijeme i može odraditi posao.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!