NaslovnicaVijestiKlopp pred duel sa Unitedom: Velika utakmica, svjesni smo očekivanja

Klopp pred duel sa Unitedom: Velika utakmica, svjesni smo očekivanja

Jurgen Klopp izjavio je pred derbi sa Manchester Unitedom kako je svjestan šta se očekuje od njih u tom susretu, te izrazio zadovoljstvo igrama svog tima u dosadašnjem toku sezone.

Klopp pred duel sa Unitedom

Redsi u dosadašnjem dijelu Premier lige imaju 20 pobjeda i samo jedan remi. Bilo je to upravo protiv Uniteda jesenas na Old Traffordu (1:1).

Priliku da se “osveti” najvećem rivalu zbog pokvarenog savršenog učinka, prvak Europe i sasvim izvijesno budući prvak Engleski imaće u nedjelju (17.30h) pred svojim navijačima.

“Svi znamo šta ljudi očekuju od te utakmice. Biće to izuzetno velika utakmica i pokušaćemo da budemo maksimalno spremni za nju”, rekao je Klopp za klupsku web-stranicu.

Klub sa Anfielda bi za taj duel mogao da bude pojačan Joelom Matipom, Dejanom Lovrenom i Fabinhom, koji su se oporavili od ozljede.

“Sačekaćemo do kraja sa njima i biti pažljivi. Djeluje kao da će Joel biti spreman, kao i Dejan, za Fabinha će biti neophodan koji dan više”.

Redsi iza sebe imaju odličnu sezonu. Lideri su Premier lige i u ovom trenutku imaju 14 bodova više od drugoplasiranog Manchester Cityja, uz utakmicu manje.

“Zaista ne mogu da budem srećniji zbog rezultata i igara koje smo pružali većim dijelom. Naravno, postoje segmenti gdje možemo bolje i na tome ćemo raditi”, zaključio je njemački stručnjak.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!