NaslovnicaVijestiKlopp pred Merseyside derbi: Taj osjećaj mi nije potreban

Klopp pred Merseyside derbi: Taj osjećaj mi nije potreban

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp svjestan je da Redse očekuje izuzetno težak posao u Merseyside derbiju protiv Evertona, o kojem je imao samo riječi hvale.

“Ne morate da budete mnogo pametni da biste vidjeli koliko dobar posao oni rade. Carlo Ancelotti je sjajan menadžer. Kada mu date vrijeme i resurse da izgradi to što želi, on to uradi na pravi način. Everton izgleda veoma, veoma dobro, iako bih volio da kažem da nije tako”, poručio je Klopp i dodao:

“Svjestan sam koliko će ovo biti zahtjevan duel. Igrao sam mnogo derbija i mnoge sam izgubio, znam kakav je osjećaj i on mi zaista nije potreban”.

Duel dolazi poslije reprezentativne pauze.

“Ne želim da pričam na tu temu, zato što će zvučati kao da kukam. Neki igrači su igrali u Peruu, a sada su u Liverpoolu. Srećom, zdravi su, ali imamo samo dan i po da ih pripremimo za utakmicu”.

U tim su se vratili Thiago Alcantara i Sadio Mane, koji su bili zaraženi koronavirusom.

“Imali su već nekoliko treninga, vidjećemo u kakvom su zaista stanju. Za sada izgledaju dobro, ali ne želimo da rizikujemo bilo čije zdravlje. Pozitivni smo, kao i u vezi sa Alissonom. Keita, sa druge strane, nije spreman. Ox (Oxlade-Chamberlain) još dugo neće biti tu”.

Redsi su od gradskog rivala posljednji put izgubili prije 10 godina.

“To je jako dug period iz njihovog ugla. Možda potraje još malo, ali mi zaista ne mislimo o tome. Nikad nisam ni pomislio koliko dugo nismo poraženi od njih. Čeka nas najteži mogući posao i bićemo spremni”, zaključio je Klopp.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!