NaslovnicaVijestiKlopp se žali na nedosuđen penal, a evo šta mu je Mourinho...

Klopp se žali na nedosuđen penal, a evo šta mu je Mourinho odbrusio

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho bio je zadovoljan poslije pobede nad Liverpoolom (2:1) u derbiju kola Premier lige.

U 14. minuti Lukaku je nadvisio Lovrena i glavom proslijedio loptu Rashfordu koji je pobjegao braniču Liverpoola Alexander-Arnoldu prevario ga ‘lažnjakom’ i sa sedam metara iskosa s lijeve strane pogodio suprotan ugao Liverpoolovog gola.

U 24. minuti Lukaku je pobjegao Lovrenu, pronašao Matu u kaznenom prostoru, ali je Španjolcu lopta izbijena. Međutim, došla je do Rashforda na lijevoj strani, koji je iz slične pozicije kao kod prvog pogotka hladnokrvno poslao loptu u mrežu pokraj nemoćnog gostujućeg vratara Kariusa.

[su_premierleague]

U drugom poluvremenu Liverpool je dominirao u posjedu lopte što je rezultiralo pogotkom u mreži domaće momčadi u 66. minuti, ali strijelac je bio nesretni stoper Manchester Uniteda Eric Bailly od kojeg se lopta odbila nakon ubačaja Manea s lijeve strane i prevarila De Geu.

Jose Mourinho je u drugom poluvremenu odlučio braniti prednost stečenu u prvom dijelu i njegova je momčad izdržala.

Veliki transfer na Parku prinčeva: Cavani napušta klub, njegova zamjena košta 120 miliona eura!

Imate 15 godina i odbijete ponudu Chelseaja! Šta vam se desi nakon 5 godina?! Ne bi ste ni zamislili

“Apsolutno me ne zanima da li će ljudi reći da li smo zaslužili pobjedu ili ne” u svom stilu je poslije meča rezonovao Jose Mourinho, trener Uniteda. “Bili smo bolji u prvom poluvremenu i postigli dva gola, gostima je pripao nastavak. Nismo željeli da se povučemo, ali nas je Liverpul pritiskao.

“Sve se svodi na rezultat, a mi smo izgubili. Oštećeni smo za čist penal koji je Fellaini napravio nad Maneom. U takvim situacijama nam je potrebno da sudije donose ispravne odluke” ljutio se Jirgen Klopp, menadžer tima sa Anfielda, a vidjećemo da li će ga FA Engleske kazniti zbog ove ‘iskrenosti’.

Ovom pobjedom Manchester United (65) je stvorio pet bodova prednosti pred Liverpoolom (60) u borbi za drugo mjesto. Vodeći Manchester City (78) ima uvjerljivih 13 bodova prednosti pred gradskim suparnikom i utakmicu manje.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!