NaslovnicaVijestiKlopp uoči Bayerna o šansama za osvajanje Premier lige

Klopp uoči Bayerna o šansama za osvajanje Premier lige

Jurgen Klopp govorio je na konferenciji za medije uoči uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Bayerna na Allianz Areni.

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp izjavio je da revanš meč osmine finala Lige prvaka protiv Bayerna ima veze samo sa tim takmičenjem i nijednim drugim.

“Pitate me da li će nam šanse za osvajanje Premier lige biti veće ako ispadnemo sad od Bayerna? To je glupost! Stručni konsultanti iz Manchester Uniteda su započeli tu priču… Mislim da nijednom drugom menadžeru na svijetu ne bi bilo postavljeno takvo pitanje. Bitna je samo ova utakmica i nijedna druga. Cijeli svijet će nas gledati”, poručio je Klopp.

“Redsi” su u prvom duelu na Anfieldu remizirali 0:0 sa Bavarcima i za prolaz dalje neophodna im je pobjeda ili bilo koji remi uz golove.

“Vidite kako se stvari brzo mijenjaju. Kad je Bayern dolazi na Anfield prije tri sedmice, morali smo da objašnjavamo da nismo favoriti u tom meču, a sad je atmosfera drugačija. U pitanju je vrhunski tim, sa vrhunskim igračima. Moramo da se branimo na najvišem nivou ako se nadamo nečemu dobrom. Bit će perioda kad ćemo mi dominirati i perioda kad će oni biti bolji. Važno je da uspostavimo balans i igramo našu igru”.

Na konstataciju novinara da njegov tim ima problema sa efikasnošću u posljednje vrijeme, a da jako dugo nije postigao gol sa distance, Nijemac je odgovorio:

“Coutinho je postigao 60 posto golova iz daljine, ali on više nije sa nama. Ox je također odsutan… Želimo golove iz svih situacija, tražimo najlaški način za to. Ne možete reći da postižemo malo pogodaka”, zaključio je Klopp.

Utakmica na Allianz Areni igra se u srijedu od 21 čas. U istom terminu sastaju se Barcelona i Lyon.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!