NaslovnicaVijestiKlub iz Premier lige zove Edina Džeku, plata 9 miliona!

Klub iz Premier lige zove Edina Džeku, plata 9 miliona!

Klub iz Premier lige zainteresovan je za usluge Edina Džeke, međutim, zasad nije izvijesno i da će doći do samog transfera, uprkos izdašnoj ponudi “Čekićara”.

klub iz Premier lige

Engleski premijerligaš West Ham spreman je ponuditi devet miliona eura godišnje za usluge kapitena reprezentacije BiH Edina Džeke, pišu italijanski mediji.

To je posljednji u nizu pokušaja engleskog kluba da bosanskog dijamanta vrate na Otok. Ukoliko bi igrač pristao na transfer, a Roma na obeštećenje koje bi se kretalo između 10 i 20 miliona eura, Džeko bi u novom klubu kao 33-godišnjak zarađivao duplo više novca nego u svom aktuelnom klubu.

Međutim, iz izvora bliskih Džeki, želja kapitena reprezentacije bila bi da još barem godinu ili dvije igra Ligu prvaka, što bi automatski diskvalificiralo West Ham ili Everton, a idealan klub za Džeku mogao biti biti italijanski Inter, koji će, kako stvari stoje, igrati najelitnije evropsko takmičenje sljedeće sezone, a koji je već iskazao interes za usluge aktuelnog centarfora “Vučice”.

Džeko i njegov tim neće žuriti, budući da na ljeto počinje prelazni rok koji će trajati oko dva mjeseca, ali skoro je sigurno da će igrač sljedeće sezone obući dres koji nije crveno-žute boje. On je ove sezone u 33 nastupa za Romu u svim takmičenjima postigao 12 golova.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!