NaslovnicaVijestiKo može da plati ovo?! Mino Raiola odredio astronomsku cijenu za Haalanda!

Ko može da plati ovo?! Mino Raiola odredio astronomsku cijenu za Haalanda!

Fantastični norveški golgeter Erling Haaland mogao bi da postane najplaćeniji nogometaš u povijesti nogometa.

Najbolji igrač Borussije Dortmund nalazi se na meti brojnih europskih velikana i na ljeto će gotovo sigurno promijeniti sredinu. Žele ga Real Madrid, Barcelona, Manchester City, Chelsea, Manchester United…

Borussia je prinuđena da ga proda, a otkupna klauzula je 150 miliona eura, međutim, to nije sve!

Klub koji bude želio da u svojim redovima ima ovu nevjerovatnu “mašinu” za postizanje golova moraće da izdvoji nezamislivo bogatstvo. Naime, menadžer sjajnog nogometaša, Mino Raiola, zahtijeva rekordnu plaću za svog najvrijednijeg klijenta.

Navodno, kontroverzni menadžer traži oko 50 miliona funti godišnje (oko 58 miliona eura), pa ni Norvežanin tako nadmašio i Lionela Messija, koji za godinu dana u Barseloni zaradi 50 miliona eura. Naravno, ukoliko zainteresovani klub bude spreman da mu ponudi takav ugovor.

Dakle, za petogodišnji ugovor, bez bonusa, klub koji želi da angažuje Haalanda bi morao da izdvoji 450 miliona eura, ako računamo i obeštećenje koje ide Dortmundu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!