NaslovnicaVijestiKo više simulira, domaći ili strani nogometaši? Evo šta na to kaže...

Ko više simulira, domaći ili strani nogometaši? Evo šta na to kaže Wenger!

Arsene Wenger dao je svoje mišljenje na temu simuliranja u engleskom nogometu, što je goruća tema u tamošnjoj nogometnoj javnosti ovih dana.

Rasprava o simulaciji i glumi nogometaša u utakmicama traje nekoliko dana u Engleskoj. Arsenalov menadžer Arsene Wenger je posljednji u nizu koji se uključio u raspravu, sa svojim otvorenim stavom o tom pitanju.

“Pamtim da je bilo strašnih slučajeva kada su stranci to radili, ali moram reći da su engleski nogometaši vrlo brzo to naučili i sada su možda veći majstori u tome”, izjavio je Francuz, a prenio je Guardian.

[su_premierleague]

Javni razgovori o ovoj temi pokrenuti su prošli tjedan, kada je Dele Alli dobio žuti karton zbog simuliranja, dok je stoper Liverpoola Virgil Van Dijk optužio centarfora Tottenhama Harryja Kanea da glumi.

Wenger tvrdi da bi se trebalo posvetiti rješavanju tog problema.

Transfer glasine: United i City kupuju defanzivca Leicestera, Skriniar napušta Inter, Florenzi na meti evropskih velikana

Moyes: Kada mi je Evra otkrio šta mu je navijač rekao, bilo mi je jasno zašto ga je šutnuo

“Moramo da izbacimo simuliranje iz nogometa. Ne govorim svojim igračima da padaju, ne potičem ih da to rade”, objasnio je francuski stručnjak.

“Želite da vaši igrači budu inteligentni. Nekad se malo poigraju s pravilima i uvijek će ‘pojačati dojam’ kada je u pitanju penal. Svaki napadač će to učiniti. Pitanje je dokle možete ići u tome? To je na sucima i mislim da ponekad, u uobičajenoj brzini, teško je odrediti što je gluma, a što ne”.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

“Koliko god umijem da budem strog sa sucima, u vezi s ovim sam vrlo tolerantan, jer kada gledate utakmicu uživo veoma je teško pri tom tempu odrediti je li bilo simuliranje ili ne”, objasnio je Wenger.

Arsenal je danas poražen od Tottenhama na Wembleyu (0:1) golom Harryja Kanea i sve je dalje od četvrtog mjesta koje vodi u Ligu prvaka. Trenutno se nalaze na šestoj poziciji sa 45 bodova, 6 manje od četvrtoplasiranog Liverpoola, ali i utakmicom više.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Kylian Mbappe kupio vilu u Madridu od Sergija Ramosa za 18...

0
Kylian Mbappe, jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa, sve više se povezuje s Real Madridom. Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, sve naznake upućuju...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!