NaslovnicaVijestiKoeman nahvalio Pjanića nakon pobjede na Valladolidom

Koeman nahvalio Pjanića nakon pobjede na Valladolidom

Barcelona je napokon upisala gostujuću pobjedu, tek drugu u ovoj sezoni, a nakon trijumfa nad Valladolidom Ronald Koeman je nahvalio Miralema Pjanića.

Nogometaši Barcelone sinoć su nakon dugo vremena upisali pobjedu na gostujućem terenu, a Katalonci su slavili protiv Valladolida rezultatom 3:0.

Od prve minute, prvi put nakon duela s Juventusom u Ligi prvaka u sastavu Barcelone bio je i Miralem Pjanić, a reprezentativac Bosne i Hercegovine odigrao je odličnu utakmicu.

Pjanić je na duelu s Valladolidom imao 110 dodavanja, od čega je njih 106 bilo uspješno za procenat od 96.4 posto uspješnih pasova. Imao je i jedno ‘ključno dodavanje’, a od osam duela dobio je njih pet i imao je dvije presječene lopte.

Riječi hvale za reprezentativca Bosne i Hercegovine nije štedio ni šef stručnog stožera Blaugrane, Ronald Koeman.

“Pjanić je morao sačekati svoju priliku, ali je odigrao sjajnu utakmicu. Bio je odličan s loptom, ali također i defanzivno”, rekao je nakon utakmice Koeman.

Barcelona narednu utakmicu u La Ligi igra 29. prosinca na domaćem terenu protiv Eibara, a Katalonci trenutno zauzimaju peto mjesto na tabeli, sa osam bodova manje od Real Madrida (koji ima utakmicu više) i od Atletica (utakmica manje).

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!