NaslovnicaVijestiKoeman objasnio zbog čega je promijenio formaciju Barce

Koeman objasnio zbog čega je promijenio formaciju Barce

Početak mandata Ronalda Koemana na klupi Barce dobio je prolaznu ocjenu, ali javnost i navijači nizozemskom stručnjaku poprilično zamjeraju promjenu formacije.

Od kada je Johan Cruyff reformisao Barcelonu, osnovni postulat je formacija 4-3-3. Rijetko koji trener je odstupao od nje i to ako je radio, bilo je silom prilika i to ne na dug vremenski period.

Međutim, od kada je Ronald Koeman preuzeo posrnulog katalonskog giganta, odlučio se za formaciju 4-2-3-1. Taj potez nije naišao na odobravanje Barceloni nastrojene javnosti, ali bivši izbornik Nizozemske smatra da je bio prinuđen na takvu promjenu.

“Kao trener sistem formiram prema onome što imam. Zašto bismo insistirali na širini kada nemamo krila? Po mom mišljenju, 4-2-3-1 savršen je za kvalitete koje naši igrači imaju.” rekao je Koeman.

U Koemanovoj postavci de Jong i Busquets su par zadnjih veznih, dok ofanzivni trojac u veznom redu čine Coutinho, Fati i Griezmann, a naravno, u samom vrhu napada je Lionel Messi.

Doduše, Koeman je imao neke želje u prijelaznom roku, ali mnoge od njih nisu ostvarene. Tačnije, ostvaren je samo dolazak Sergina Desta, desnog beka Ajaxa, dok ga je već dočekao Miralem Pjanić.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!