NaslovnicaVijestiKoliko su do sada vlasnici dali novca svojim klubovima u Premier ligi?

Koliko su do sada vlasnici dali novca svojim klubovima u Premier ligi?

Roman Abramović iznenađujuće je finansirao Chelseaja više nego bilo koji drugi vlasnik iz Premier lige u posljednjih pet godina. Ruski milijarder pumpa novac u klub zapadnog Londona otkako ih je kupio 2003. godine i pretvorio u jedan od najuspješnijih timova u Europi.

Abramovićeva je potrošnja posljednjih godina donekle usporena, ali ovog ljeta se vratio, jer je Chelsea potpisao Hakima Ziyecha, Tima Wernera, Bena Chilwella i Kaija Havertza.

Rus je u posljednjih pet godina ekipi sa Stamford Bridgea dao 440 milijuna funti. Vlasnici Evertona su drugi na listi, gdje su finansirali klub sa 299 milijuna funti, a Aston Villa treća sa 193 milijuna.

Nasuprot tome, vlasnici Manchester Uniteda su izvukli 89 milijuna funti iz kluba, vlasnici Tottenhama 40 milijuna, a Mike Ashley 18 milijuna funti iz Newcastlea.

Iako je Tottenham izgubio novac od svojih vlasnika, bili su klub koji je najviše finansiran sa vanjskim ulaganjima u posljednjih pet godina zbog pozajmica.

Pozajmice koje je klub iz sjevernog Londona uzimao su bile za gradnju novog stadiona na mjestu starog White Hart Lanea.

Arsenal je u to vrijeme iz kluba uzeo 100 milijuna funti, kao dio isplate kamata za njihove zajmove, potencijalno kako bi platio za stadion Emirates.

Manchester United je opet loše prošao jer je morao vratiti 80 milijuna funti otplate duga i kamata.

Naravno, kada je riječ o transfernim troškovima momčad Olea Gunnara Solskjaera i dalje je jedan od najvećih potrošača u protekla četiri prijelazna roka.

Prema Sky Sportsu, Crveni đavoli zaostaju samo za Chelseajem u pogledu potrošnje kada je u pitanju premierligaška ‘velika šestica’.

Da su plavci toliko daleko ispred, sa 302 milijuna funti, prilično je impresivno s obzirom da su imali zabranu transfera prošlog ljeta, dok nisu kupovali ni u siječnju.

Impresivno je Liverpol zaostajao za velikom petorkom i još uvijek su uspjeli najviše napredovati posljednjih godina, osvojivši ligu prošle sezone prvi put nakon 30 godina.

Bet365 kladionica, najveća i najpopularnija online kladionica, ima fantastičnu promociju u kojoj daje 100% bonus dobrodošlice novim igračima. Toplo preporučujemo da odmah otvorite bet365 račun za klađenje i uzmete bonus dobrodošlice.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!