NaslovnicaVijestiKoliko su klubovi izgubili zbog zabrane publike na stadionu? Konkretne i nevjerovatne...

Koliko su klubovi izgubili zbog zabrane publike na stadionu? Konkretne i nevjerovatne brojke nam stižu iz Dortmunda!

Klub koji u prosjeku ima najviše gledatelja na tribinama svog stadiona u Bundesligi, teško je pogođen pandemijom. Gubitak je velik.

Borussia Dortmund prodaje

Posljednjih mjeseci polemike o gubicima od pandemije temeljili su se isključivo na projekcijama. Međutim, danas je gubitak već postao stvarnost. To je potvrdila i Borussia Dortmund, gdje su povukli crtu i izračunali iznos gubitka zbog neigranja utakmica ili igranja ispred praznih tribina.

Njemački prvak, koji ima jednu od najbrojnijih navijačkih potpora u Europi, zbog pandemije prijavio je gubitak u iznosu od čak 45 milijuna eura!

Prazne tribine dakle, klubiovima donose najveći gubitak. Zbog prodaje uzlaznica a i zbog prodaje hrane, pića i rekvizita na sam dan utakmice.

Klub ima dovoljno financijskih rezervi da preživi gubitak, nakon što je, primjerice, prošle godine poslovao s lijepom dobiti, ova godina će biti kobna kako za Dortmund tako i za ostale klubove.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!