NaslovnicaVijestiKolo Toure: Arsenal je platio cijenu za promjenu stadiona

Kolo Toure: Arsenal je platio cijenu za promjenu stadiona

Bivši defanzivac Arsenala Kolo Toure izjavio je da je prelazak na Emirates stadion razlog zbog kojeg klub iz sjevernog Londona već 10 godina ne zna za titulu prvaka Premier lige.

kolo toure wenger

Topnici su igrali na legendarnom Highburyju prije izbora i odluke da se napravi novi stadion kapaciteta 60,000, na koji su se preselili 2006. godine.

Arsenal je posljednji naslov prvaka Engleske osvojio davne 2003/04, kada su bili neporaženi cijelu seonu, a od tada su osvojili samo četiri trofeja, ali nijedan od njih nije trofej prvaka Premier lige.

No, Toure je ipak pohvalio rad trenera Arsenea Wengera za sve napore koje je učinio jer je klub morao drastično smanjiti troškove kako bi isplatio stadion.

“Nisam više dio tima, ali došlo je do puno promjena. Mnogo igrača je napustilo klub, igrači poput Patricka Vieire, čelnici su napustili klub, a to je vrlo teško. No, ta politika puštanja važnih članova kluba, te igrača je počela kada je počela i izgradnja novog stadiona”, priznao je defanzivac Liverpoola.

“Sve se promijenilo. Morali su prodati neke igrače, te smanjitii plaće i tada je sve krenulo na gore. Mislim da su tada izgubili nekoliko vrlo iskusnih igrača. Patrick Vieira je bio lider, Robert Pires je bio vrhunski igrač, Thierry Henry je također otišao. Ponekad je potrebno iskustvo u klubu, igrači od kojih će mlađi igrači nešto naučiti, to je također jedna od bitnih stvari.”

“Wenger je vrhunski trener, to je toliko puta pokazao. Jedna stvar koja mi se sviđa kod njega je da od prosječnog igrača može stvoriti jednog od najboljih igrača na svijetu. To je učinio sa toliko igrača, George Weah, Vieira prije dolaska u Arsenal nije ni igrao mnogo u Milanu. Thierry Henry je stigao iz Juventusa i od njega je stvorio jednog od najboljih igrača svih vremena.”

“Istu stvar je učinio i sa mnom, jer sam počeo sa samog dna. Odveo me je na višu razinu i uvijek ću ga poštovati zbog toga.”

Arsenal je ove sezone napokon prvi na tabeli, a večeras ih očekuje okršaj protiv Liverpoola na Anfieldu.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!