NaslovnicaVijestiKompany jasno iznio svoju viziju za Bayern: "Sve je prilično jednostavno."

Kompany jasno iznio svoju viziju za Bayern: “Sve je prilično jednostavno.”

Bayern Munchen je u srijedu imenovao Belgijanca Vincenta Kompanyja (38) za novog trenera. Kompany je naglasio kako će zahtijevati apsolutnu agresiju i hrabrost od svojih igrača. On je naslijedio Thomasa Tuchela, koji je sporazumno napustio klub nakon 14 mjeseci i sezone u kojoj Bayern po prvi put u 12 godina nije osvojio nijedan trofej.

Vincent Kompany je naglasio kako će tražiti apsolutnu agresiju i hrabrost od svojih igrača. “Želim da igrači Bayerna budu hrabri s loptom i da pokažu osobnost. Momčad mora biti agresivna i utjeloviti ove dvije osobine,” rekao je Kompany na konferenciji za novinare. “Očekujem da taj pristup bude prisutan u svakom trenutku utakmice. Uvijek,” zaključio je belgijski trener.

Nakon početka trenerske karijere u Anderlechtu, Kompany je proveo posljednje dvije sezone vodeći Burnley. Najprije je kao prvak Championshipa izborio putovanje u Premier ligu, no nakon što je Burnley završio na 19. mjestu u najvišem razredu engleskog nogometa, ponovno su se spustili u drugu ligu.

S obzirom na to da je Belgijanac imao ugovor s Burnleyjem do 2028. godine, Bayern je bio prisiljen platiti odštetu engleskom klubu. Prema procjenama medija iz Engleske i Njemačke, ta odšteta iznosila je između 10 i 12 milijuna eura. “Iz moje perspektive, stvari su prilično jednostavne. Ono što radite na treninzima odražava vašu osobnost. Biti trener znači posvetiti svaku sekundu dana.”

Kompany je istaknuo: “Moje djetinjstvo je obilježeno ulicama Bruxellesa, a kasnije sam prošao kroz akademiju Anderlechta gdje vas od šeste do 20. godine uče kako ostvariti uspjeh u svemu što radite.” U svojoj kratkoj karijeri kao menadžer, Kompany se istaknuo kao trener koji favorizira slobodan nogomet temeljen na posjedu lopte.

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!