NaslovnicaVijestiKONAČNO: Dogovor postignut, Hazard pristao na transfer u Real Madrid!

KONAČNO: Dogovor postignut, Hazard pristao na transfer u Real Madrid!

Zvijezda i najbolji igrač Chelseaja Eden Hazard će u narednih nekoliko dana potpisati ugovor sa Real Madridom, nakon što su dva kluba postigli dogovor, izvještavaju pouzdane španjolske novine Marca.

Hazard odlazi u Real Madrid

28-godišnjak je već prošlog ljeta želio preći na Santiago Bernabeu, ali ga je novi trener Maurizio Sarri nagovorio na ostanak u londonskom klubu barem još jednu sezonu, koja se polako bliži kraju.

Ipak, do transfera će po svemu sudeći doći ovog ljeta, s obzirom da je Belgijanac odlučio kako ne želi produžiti svoj trenutni ugovor, koji traje do ljeta sljedeće godine, unatoč tome što su mu ‘Plavci’ ponudili oko 300,000 funti tjedno.

Hazard u prošlosti nije krio svoje divljenje prema Zinedineu Zidaneu, koji se nedavno vratio na klupu Los Blancosa, i koji je navodno dao zeleno svjetlo za početak pregovora sa Chelseajem. Kako prenosi Marca, klubovi su blizu postizanja konačnog dogovora, te će sve biti završeno u narednih nekoliko dana.

Chelsea će najvjerovatnije za njega dobiti oko 100 miliona eura, iako ima još samo godinu dana ugovora. Upitan o mogućem dolasku Hazarda, Zidane je u petak rekao: “Neću dati svoje mišljenje o tome što bi se moglo dogoditi, jer sezona nije završila, ali sam ga uvijek cijenio. Gledao sam ga dosta puta, fantastičan je.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!