NaslovnicaVijestiKONAČNO: Iz Rome poručili koju cifru traže za Alissona

KONAČNO: Iz Rome poručili koju cifru traže za Alissona

S obzirom da se u posljednje vrijeme pojavilo dosta špekulacija o budućnosti zvijezde AS Rome i brazilskog reprezentativca Alissona, za kojeg su interes pokazali Liverpool, Paris Saint-Germain i Real Madrid, iz talijanskog velikana su poručili kako su ga spremni pustiti za cifru od 50 miliona eura, otkrio je danas SportWitness.

Roma traži 50 miliona za Alissona

Nakon što je prošlu sezonu proveo sjedeći na klupi kao zamjena za Wojciecha Szczesnyja, koji je prošlog ljeta prešao u Juventus za 12 miliona eura, ove sezone je postao prvi izbor na golmanskoj poziciji, te se trenutno smatra jednim od najboljih golmana na svijetu.

Za njegove usluge je već duže vrijeme zainteresovan Liverpool, čiji trener Jurgen Klopp je u potrazi za novim golmanom, s obzirom da više ne računa na usluge Simona Mignoleta i Lorisa Kariusa, koji je u posljednjih mjesec dana ipak pružio nekoliko vrhunskih nastupa.

U slučaju da Alisson stigne na Anfield za više od 50 miliona eura, mogao bi postati najskuplji golman u povijesti nogometa, a rekord i dalje drži legendarni Gianluigi Buffon, koji je u ljeto 2001. godine u Juventus stigao iz Parme za 52 miliona eura. Brazilac je ove sezone vjerovatno i ključni igrač ‘Rimske vučice’, a posebno je impresionirao prošle subote u pobjedi svog tima na gostovanju kod Napolija rezultatom 4-2, kada je imao nevjerovatnih 12 obrana na utakmici.

[su_bonus]

On je također i prvi izbor brazilskog izbornika Titea u reprezentaciji Brazila, ispred golmana Manchester Cityja Edersona, te je primio samo tri gola u 11 nastupa u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, gdje će također najvjerovatnije biti u početnih 11. On je prošlog mjeseca povodom toga priznao kako je početkom sezone razmišljao o odlasku iz talijanskog kluba, ali je odustao nakon što je potvrđen odlazak Szczesnyja u Juventus.

“Ovo je najvažnija godina u mojoj karijeri. Nisam želio napustiti Romu, ali samo morao razmišljati o sebi i ciljevima u karijeri. Sada znam da sve ovisi o meni i mojim nastupima. Nitko u Brazilu, u godini kada se održava Svjetsko prvenstvo, nema zagarantovano mjesto.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!