NaslovnicaVijestiKONAČNO POSTIGNUT DOGOVOR: Manchester United doveo defanzivca za 94 miliona eura!

KONAČNO POSTIGNUT DOGOVOR: Manchester United doveo defanzivca za 94 miliona eura!

Kako su danas izvijestili The Telegraph i Sky Sports, Manchester United je postigao dogovor sa Leicester Cityjem oko transfera Harryja Maguirea, koji će na Old Trafford doći za cifru od čak 90 miliona eura, što je novi svjetski rekord kada su u pitanju defanzivci.

Manchester United dovodi Maguirea

U izvješću piše kako su čelnici Uniteda konačno pristali platiti cifru koju su im predstavnici Leicestera tražili, a igrač je navodno već na putu za Manchester, gdje će obaviti liječnički pregled i potpisati ugovor.

26-godišnjak se cijeli ljetni prelazni rok povezuje sa odlaskom u redove engleskog velikana, a želja će mu se konačno i ispuniti. ‘Crveni vragovi’ su u početku ponudili 80 miliona eura, ali su ‘Lisice’ tražile čak oko 100 miliona eura. Na kraju su se našli na cifri od 94 miliona, a Maguire će navodno dobiti platu od 250,000 funti tjedno.

Ovim transferom Maguire će postati najskuplji defanzivac u povijesti nogometa, oborivši tako rekord Virgila van Dijka, koji je u Liverpool stigao za 10 miliona eura manje. Pored toga, on će također izbaciti i Cristiana Ronalda i njegov transfer u Real Madrid u ljeto 2009. godine za 90 miliona eura izvan top deset najskupljih transfera.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!