NaslovnicaVijestiKONAČNO PRIZNAO: Jose Mourinho otkrio tko su dva najbolja kapitena koje je...

KONAČNO PRIZNAO: Jose Mourinho otkrio tko su dva najbolja kapitena koje je trenirao u svojoj karijeri!

Novi trener Tottenham Hotspura Jose Mourinho dao je zanimljiv intervju u kojem tvrdi kako postoji velika razlika između kapitena i lidera u nogometu, te otkrio kako njihov utjecaj dosta olakšava posao trenerima.

Mourinho imenovao dva najbolja kapitena

56-godišnjak se smatra jednim od najboljih trenera na svijetu, a prethodno je u karijeri vodio velikane kao što su Manchester United, Inter, Chelsea i Real Madrid.

Portugalski stručnjak je imenovao legende Intera i Chelseaja Javiera Zanettija i Johna Terryja kao dva najbolja lidera koje je ikada trenirao. Rekao je: “Imao sam kapitene koji nisu bili lideri. Normalno, onaj koji nosi kapitensku traku smatra se kapitenom i liderom. Međutim, nije tako, mnogo puta kapiten nije i lider.”

“Ova dvojica, Javier Zanetti i John Terry su bili lideri, i kada imate lidere poput njih postajete bolji trener. Velika je razlika između kapitena i lidera. Lidere ne kupujete, ne stvarate ih. Kada ih imate, vaš tim je već jedan korak ispred. Međutim, u današnjem nogometu sve se vrti oko imidža i ljudi daju više pažnje onima koji izgledaju kao lideri nego onima koji to zaista jesu.”

On je također dodao i kako je jako sretan u svom novom klubu, Tottenham Hotspuru, te da ne bi otišao bez obzira koji klub ga pokušao dovesti. Rekao je: “Može me kontaktirati bilo koji klub na svijetu, i ne bih otišao. Toliko sam sretan ovdje da ne mogu ni razmišljati o mogućnosti odlaska u drugi klub. Objekti ovdje su najbolji koje sam ikad vidio, a bio sam u zaista velikim klubovima.”

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!