NaslovnicaVijestiIako je odbijao komentirati koronavirus, oglasio se i Klopp: Nogomet danas nije...

Iako je odbijao komentirati koronavirus, oglasio se i Klopp: Nogomet danas nije bitan!

Trener Liverpoola Jurgen Klopp dugo je odbijao da daje komentare u vezi s epidemijom koronavirusa, ali nakon odluke da se prekine natjecanje u Premier ligi, Nijemac se obratio navijačima i javnosti putem službene klupske web-stranice.

oglasio se i Klopp

“Svi moramo napraviti sve što možemo da zaštitimo jedni druge. To je prvo i osnovno. Ovo bi trebalo biti nešto čime se uvijek vodimo u životu, ali sada je to posebno važno. Rekao sam i prije da je nogomet najbitnija od svih nebitnih stvari. Danas nogomet i nogometni mečevi uopšte nisu bitni. Naravno da ne želimo igrati pred praznim tribinama i naravno da ne želimo da se takmičenja prekidaju, ali ako je to uvjet da bismo svi bili dobro, onda to radimo i ne pitamo ništa. Ukoliko biramo između nogometa i dobrobiti društva onda to nije takmičenje. Uopšte nije”, istakao je njemački stručnjak.

Klopp smatra da je odluka o prekidu natjecanja donesena kako bi se zaštitilo zdravlje svih.

“Zato je maksimalno podržavamo. Virus je pokazao da bavljenje sportom ne gradi imunitet. Našim rivalima koji imaju problema s koronavirusom želim poručiti da smo iza njih. Niko od nas ne zna kakav će biti konačni ishod, ali moramo vjerovati u odluke koje odgovorni donose. Da, ja sam trener nogometnog kluba i trebao bih biti vođa. Mislim da bi u ovom trenutku, kad toliko ljudi u našem gradu, regiji, državi i svijetu ima puno problema s onime što se događa, bilo pogrešno ne reći ništa o situaciji”,

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!