NaslovnicaVijestiKORUPCIJA U SERIJI A? Evo koji sudac će suditi utakmicu između Intera...

KORUPCIJA U SERIJI A? Evo koji sudac će suditi utakmicu između Intera i Genoe ovog vikenda!

Mnogi bi pomislili kako će zemlja koja ima veliku povijest korupcije i skandala u svom nogometu pokušati to isto istrijebiti, te spriječiti daljne optužbe na svoj račun, ali čini se kako Talijanski nogometni savez za to uopšte ne brine.

Skandal u Seriji A

Svijet je 2006. godine potresao Calciopoli skandal, kada je Juventus bio među timovima koji su optuženi za namještanje utakmica, te su tada izbačeni u Seriju B. I dok mnogi smatraju kako je klub iz Torina i dalje favoriziran od strane onih iz vrha saveza, najnoviji primjer to ponovo potvrđuje.

Naime, Inter će ovog vikenda igrati protiv Genoe, te ima veliku priliku da preuzme vrh tabele u slučaju pobjede. Ipak, novine Repubblica otkrivaju kako bi ta utakmica mogla biti namještena, s obzirom na izbor glavnog suca koji će ju suditi.

Riječ je o Luci Pairettu. Ništa tu ne bi bilo sumnjivo, da on navodno nije iz Torina, a da njegov brat nije uključen u rad i održavanje Juventusovog stadiona. Ipak, najzanimljivije od svega je to što je njegov otac bio zadužen za odabir sudaca u vrijeme već navedenog Calciopoli skandala.

To je poprilično veliki niz povezanosti sa Juventusom, a kada se u obzir uzme trenutno stanje u ligi, u savezu su morali znati kako bi sve ovo moglo izazvati kontroverzu, te nagovještaj novog skandala. Ipak, ostaje nada kako će sve proći bez incidenata i bilo kakvih kontroverznih odluka, inače bi ovo mogla biti još jedna sramota za Italiju i njen nogomet.

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!