NaslovnicaVijestiKovač objasnio kakva je situacija sa Robbenom

Kovač objasnio kakva je situacija sa Robbenom

Trener Bayerna Niko Kovač neće moći računati na na nizozemskog krilnog napadača do kraja ove godine zbog ozljede mišića bedra.

“Izgleda da Arjen neće moći da igra do kraja prvog dijela sezone. Rizik je preveliki da se još nešto ne desi”, istakao je trener Niko Kovač.

Očekuje se da će se Robben vratiti treninzima na pripremama u Kataru, na koje Bavarci putuju 4. siječnja. Nizozemac se u poslednje vreme žalio na probleme sa bedrenim mišićem.

“Daćemo mu pauzu, potrebna mu je sada”, dodao je hrvatski stručnjak.

Upitan o mogućim izmjenama u startnoj postavi za predstojeći meč sa Hannoverom, Kovač je rekao:

“Redukovali smo broj izmjena. Dobro nam ide ovako i svako tome mora da se povinuje”, zaključio je 47-godišnjak.

Ekipa aktuelnog njemačkog prvaka sa 27 bodova trenutno zauzima treće mjesto u Bundesligi, a ispred njih su Borussia iz Dortmunda i njen imenjak iz Moenchengladbacha.

Kada je u pitanju Liga prvaka, Bavarci su se kao prvi iz grupe E plasirali u nokaut fazu. Ždrijeb za osminu finala biće održan u ponedjeljak 17. prosinca u podne.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!