NaslovnicaVijestiKOVAČIĆ NAPUŠTA STAMFORD BRIDGE: Evo gdje će otići ukoliko Chelseaju ostane transfer...

KOVAČIĆ NAPUŠTA STAMFORD BRIDGE: Evo gdje će otići ukoliko Chelseaju ostane transfer ban!

Prema pisanju španjolskih medija, veznjak Chelseaja Mateo Kovačić spreman je ostati na Stamford Bridgeu i sljedeće sezone, ali samo ukoliko londonski klub izbjegne transfer ban.

Kovačić napušta Chelsea

FIFA je nedavno zabranila Chelseaju dovođenje novih pojačanja u naredna dva prelazna roka, nakon što su Plavci prekršili pravila kod transfera igrača mlađih od 18 godina.

Od tada je uložena žalba, a cijeli slučaj bi mogao završiti na Arbitražnom sudu za sport, što bi dodatno odgodilo suspenziju. U međuvremenu, Kovačić je u klubu trenutno na posudbi iz Real Madrida do kraja sezone, i još uvijek nije poznato da li će ga moći otkupiti u ljetnom prelaznom roku.

Prema pisanju madridskih novina Marca, hrvatski reprezentativac je spreman ostati zbog znatno veće minutaže nego što je dobijao pod vodstvom Zinedinea Zidanea u Real Madridu. Međutim, u izvješću također piše kako je on privukao interes još nekoliko klubova iz Premier lige, te bi mogao ostati u Engleskoj.

On i njegovi agenti čekaju na odluku FIFA-e prije nego što donesu svoju odluku, a za sada mu je prioritet navodno ostanak u Londonu. 24-godišnjak je ove sezone skupio 40 nastupa u svim takmičenjima, te pritom podijelio dvije asistencije. S druge strane, engleski mediji navode kako bi čelnici Chelseaja u slučaju da Kovačić zaista ode, kao njegovu zamjenu doveli Kerema Demirbaya iz Hoffenheima, Housseama Aouara iz Lyona ili Mahmouda Dahouda iz Borussije Dortmund.

Najnovije vijesti

Thiago Silva napušta Chelsea

0
Thiago Silva (39), brazilski branič, napustit će Chelsea na kraju tekuće sezone nakon četiri godine u klubu iz zapadnog Londona. Engleski prvoligaš objavio je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!