NaslovnicaVijestiKRAJ JEDNE ERE: Zvijezda Real Madrida odlučila otići na kraju sezone!

KRAJ JEDNE ERE: Zvijezda Real Madrida odlučila otići na kraju sezone!

Real Madrid je sinoć pretrpio težak poraz na domaćem terenu protiv Ajaxa u uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka, a rezultat je glasio 1-4. Los Blancosi su tako ispali u osmini finala najelitnijeg europskog natjecanja po prvi put od sezone 2009/10.

Benzema odlučio napustiti Real Madrid

Nema sumnje kako ih u ljetnom prelaznom roku očekuju brojne promjene. Kako navode novine Don Balon, jedna od najvećih zvijezda kluba je odlučila otići na kraju sezone, a riječ je o napadaču Karimu Benzemi.

Navodno, on je već postigao dogovor sa francuskim prvakom Paris Saint-Germainom, gdje bi trebao stići kao zamjena za Edinsona Cavanija. 31-godišnjak je ove sezone u nešto boljoj formi nego prethodnih, a na ukupno 43 nastupa u svim takmičenjima postigao je 20 golova i podijelio sedam asistencija.

On je u Real Madrid stigao u ljeto 2009. godine iz Lyona za 35 miliona eura. U proteklih deset godina za klub je odigrao 455 utakmica, postigao 212 golova, podijelio 120 asistencija, te osvojio mnoštvo titula, uključujući četiri Lige prvaka, dvije La Lige i dva Kupa Kralja. Još uvijek nije poznato koga će klub dovesti kao njegovu zamjenu, a sa mogućim dolaskom se već duže vrijeme povezuju napadač Tottenham Hotspura Harry Kane, kao i napadač Intera Mauro Icardi.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!