NaslovnicaVijestiKRIZA POGAĐA NOGOMET: Da li nogomet očekuje kolaps nakon što televizijske kuće...

KRIZA POGAĐA NOGOMET: Da li nogomet očekuje kolaps nakon što televizijske kuće krenu po nadoknadu novca zbog odgođenih utakmica?

Nakon svih poduzetih mjera opreza, postavlja se novo teško pitanje o sudbini europskog nogometa – hoće li se uopće igrati nogomet u ovoj sezoni? Prvi čovjek engleskog nogometa, Greg Clarke, je pesimist.

Europski nogomet zatvorio je svoja vrata, jer su natjecanja prekinuta, takoreći u svim prvenstvima, oba europska kupa su prekinuta, a vrijeme nogometne karantene vjerojatno će pokušati odgovoriti na sljedeća zahtjevna, ali neizbježna pitanja. Sve se više pojavljuju nagovještaji da će UEFA morati odgoditi Europsko prvenstvo koje bi trebalo započeti sredinom lipnja, a čelnici nacionalnih liga morat će odlučiti kako završiti tekuću sezonu.

Budući da je potpuno nemoguće predvidjeti kada će stvari odvijati širenjem koronavirusa, sasvim je moguće da će sezone završiti u državnim prvenstvima rekao je za The Times, prvi čovjek engleske nogometne asocijacije Greg Clarke.

Clarke je sudjelovao na vanrednom sastanku u petak, na kojem je sindikat odlučio suspendirati sva nogometna prvenstva u Engleskoj, a Clarke je na sastanku rekao da je uvjeren da se ova sezona ne može nastaviti jer, prema epidemiolozima, nema realnih opcija za tako nešto.

To u praksi predstavlja dva vrlo ozbiljna i vrlo konkretna problema. Rukovoditelji prvenstva morat će donositi odluke o tome kako ‘završiti’ sezonu (tko će biti prvak, tko će igrati u Europi, tko će ispasti…). Problem će također nastati kada televizijske kuće krenu po nadoknadu novca zbog odgođenih utakmica.

“Komercijalna stvarnost Premijer lige, UEFA-e i ostalih prvenstava je da će klubovi prekršiti ugovor ako ne uspiju završiti sezonu. Vlasnici televizijskih prava sigurno štite njihove interese, jer govorimo o ugovoru od 3 milijarde funti po sezoni samo u Engleskoj. Kraj natjecanja imao bi ozbiljne financijske posljedice jer bi se odigralo manje mečeva nego što je predviđeno ugovorima. Zakupci prava tvrde da su ugovori prekršeni i sigurno će tražiti nadoknadu”, rekao je izvor Timesu.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!