NaslovnicaVijestiKylian Mbappe će dobiti 150 milijuna eura od Real Madrida samo za...

Kylian Mbappe će dobiti 150 milijuna eura od Real Madrida samo za potpis ugovora

Kulminacija jedne od najuzbudljivijih transfer priča u povijesti nogometa napokon je stigla. Kylian Mbappe (25) će na ljeto preći u redove Real Madrida kao slobodan igrač, potpisujući impresivan petogodišnji ugovor s Kraljevskim klubom. Ova vijest je potvrđena od strane svih relevantnih svjetskih medija, dok se očekuje da će Real službeno objaviti transfer tek nakon što bude potpuno jasno da se PSG i madridski klub više neće susresti u ovogodišnjoj Ligi prvaka.

BBC sada iznosi informaciju da će Mbappe u Real Madridu primati godišnju plaću od 15 milijuna eura, što u konačnici ne predstavlja izuzetno visok iznos u usporedbi s primanjima ostalih igrača u klubu. Prema dostupnim izvorima, Luka Modrić trenutno ima godišnju plaću od gotovo 22 milijuna eura, dok je trenutno najplaćeniji Toni Kroos s godišnjom zaradom od 24,3 milijuna eura. Drugi izvori sugeriraju da će Mbappe imati nešto višu osnovnu plaću u rangu Judea Bellinghama, koji zarađuje 20,8 milijuna eura po sezoni.

Ipak, samo za potpisivanje ugovora, Mbappe će dobiti dodatnih 150 milijuna eura kao bonus, koji će mu se isplaćivati tijekom trajanja ugovora. Ovo povećava njegova ukupna primanja u Real Madridu na, prema opreznijoj procjeni, 45 milijuna eura godišnje. Nadalje, Francuz će također dobivati postotak od prodaje proizvoda i dresova s njegovim imenom, što čini teškom davanje konačne procjene njegovih ukupnih prihoda.

Dodatno, vrijedno je istaknuti da će Mbappe preuzeti broj 10 u Real Madridu samo ako kapetan hrvatske reprezentacije napusti klub ovog ljeta, što se, međutim, očekuje da će se dogoditi. Iako će Mbappe zarađivati značajnu svotu novca u Realu, ipak će to biti manje nego što je dosad imao u PSG-u. Ovo sugerira da je pri donošenju svoje odluke više vodio nogometnim motivima nego financijskim razlozima.

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!