NaslovnicaVijestiKylian Mbappe oborio dva rekorda u sinoćnjem porazu protiv Juventusa

Kylian Mbappe oborio dva rekorda u sinoćnjem porazu protiv Juventusa

Zvijezda Monaca Kylian Mbappe oborio je dva rekorda na sinoćnjoj uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka protiv Juventusa, na kojoj je postigao gol za konačnih 2-1.

Kylian Mbappe oborio dva rekorda u sinoćnjem porazu protiv Juventusa

Francuski klub je ukupnim rezultatom 4-1 ispao iz takmičenja, ali je Mbappe pokazao da će biti vrhunski igrač.

Sinoć je Mbappe postigao gol sa 18 godina i 140 dana, te tako postao najmlađi igrač kojem je to pošlo za nogom u polufinalima najelitnijeg europskog klupskog takmičenja.

Pored toga, razlika u godinama između strijelca i golmana, odnosno njega i Gianluigija Buffona, od čak 7,621 dan je najveća od svih u Ligi prvaka.

Monaco je ispao iz takmičenja, ali nema za čim da žali. Ove sezone igraju sezonu iz snova, vodeći su u francuskom prvenstvu, te imaju veoma mlad tim koji, ako ostane na okupu, može mnogo toga postići u sljedećim sezonama.

Kylian je ove sezone odigrao ukupno 41 utakmicu u svim takmičenjima za klub iz Kneževine, te ostigao 25 golova i upisao 6 asistencija.

Juventus tako ide u finale, gdje ga čeka Real Madrid ili Atletico Madrid, koji večeras igraju uzvratnu utakmicu na Vicente Calderonu, a ‘kraljevski’ klub ima prednost od 3-0 iz prve utakmice.

[su_bet365__1m_spectacular_veliki]

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!