NaslovnicaVijestiKYLIAN MBAPPE OTKRIO: Jedva čekam da zaigram protiv njega sutra, želim mu...

KYLIAN MBAPPE OTKRIO: Jedva čekam da zaigram protiv njega sutra, želim mu pokazati što znam!

Napadač i jedna od najvećih zvijezda Paris Saint-Germaina Kylian Mbappe priznao je kako se raduje sutrašnjoj utakmici protiv Liverpoola te posebno duelima sa defanzivcem ‘Redsa’ Virgilom van Dijkom, a razlog za to je jako zanimljiv.

Mbappe se raduje duelima sa Van Dijkom

Parižani će sutra na Parku prinčeva ugostiti tim Jurgena Kloppa, a Mbappe priznaje kako je u potpunosti spreman za taj spektakl. On je pretrpio povredu ramena u pobjedi Francuske protiv Urugvaja tokom reprezentativne pauze, ali će najvjerovatnije sutrašnju utakmicu započeti od prve minute zajedno sa Neymarom, unatoč tome što je i Brazilac imao problema sa povredom.

Paris Saint-Germainu je potrebna pobjeda ukoliko žele proći u nokaut fazu najelitnijeg klupskog nogometnog takmičenja, a Mbappe se raduje jer će ‘se oprobati’ protiv igrača kao što je Van Dijk, koji se trenutno smatra jednim od najboljih defanzivaca na svijetu. “Oni imaju sjajne igrače”, rekao je 19-godišnjak, te nastavio: “Uvijek sam govorio da je Liga prvaka najbolje takmičenje za igrače na toj razini. Uvijek je zadovoljstvo igrati protiv velikih i čvrstih defanzivaca, na taj način napredujete, podižete svoju razinu kvalitete. Želim biti još bolji.”

S druge strane, sutrašnju utakmicu je komentarisao i sam Virgil van Dijk, koji je mišljenja kako će njegov tim biti po velikim pritiskom u Parizu, ali i dodao kako se ne boje ničega. Rekao je: “Ne bojimo se ničega. Poštujemo ih, ali želimo pobijediti. Definitivno ćemo ići po pobjedu, motivirani smo i pobrinut ćemo se da budemo spremni od samog početka utakmice. Ne smijemo zaboraviti da smo jedna od najboljih momčadi u Europi.”

Zatim je dodao: “Stigli smo do finala prošle sezone i želimo učiniti isto i ove sezone, to je naš cilj. Pokušat ćemo ih pobijediti. Mislim da u klubu kao što je Liverpool uvijek osjećate neki pritisak, što biste i trebali, ali to mi ne smeta, samo želim igrati. Želim uživati na utakmicama jer mnogi ljudi nemaju priliku raditi ono što mi radimo. Tako smo se i započeli baviti nogometom, uživajući u onome što radimo i želim nastaviti uživati.”

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!