NaslovnicaVijestiLa Liga izdala službeno priopćenje: Ovo je jedini način da Messi napusti...

La Liga izdala službeno priopćenje: Ovo je jedini način da Messi napusti Barcu!

Španjolska La Liga izdala je službeno priopćenje, u kojem je otklonila nedoumice oko Messijevog ugovora, odnosno otkupne klauzule od 700 miliona eura, koja je ponajviše sporna u čitavoj priči.

La Liga se obratila službenim priopćenjem povodom spekulacija oko odlaska Lionela Messija kao i da on u svom ugovoru više nema otkupnu klauzulu.

Posljednjih dana su se pojavile spekulacije da Lionel Messi više u ugovoru nema otkupnu klauzulu po kojoj je Barcelona dužna da prihvati ponudu bilo kog kluba ako on izdvoji 700 miliona eura za Messija. Leo i dalje ima važeći ugovor sa Barcelonom i on traje do lipnja 2021. godine.

To sve stoji u priopćenju koje je izdala La Liga povodom čitave priče oko Messijeve želje da ode iz Barcelone i da je tražio jednostrani raskid ugovora.

Ukoliko bi se raskid ugovora desio Messi bi kao slobodan igrač napustio Barcelonu, što katalonski klub nikako ne želi da se dogodi. Argentinac zna da je to vjerovatno jedini način da promijeni klub jer će Barca sigurno za njega željeti baš tih 700 miliona eura koje izvjesno niko neće moći da plati.

Javna je tajna takođe da je za Mesija najviše zagrizao Manchester City koji čeka rasplet, a u redu zainteresovanih navodno stoje i PSG, Inter i Juventus.

Najnovije vijesti

Dok su igrači Reala slavili prolazak u polufinale, pogledajte što je...

0
Nakon što je Real Madrid eliminirao Manchester City i osigurao svoje mjesto u polufinalu Lige prvaka, veliko slavlje je eruptiralo među igračima. U uzvratnoj...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!