NaslovnicaVijestiLA LIGA: Pregled novih pravila u 2019/20 sezoni!

LA LIGA: Pregled novih pravila u 2019/20 sezoni!

Nova 2019/20 sezona u La Ligi je već započela, a sada su izašla i neka nova pravila koja je IFAB odobrio prije nekoliko mjeseci. Ova pravila već su primijenjena na Svjetskom prvenstvu za žene, kao i na Copa Americi i Gold kupu, ali sada je vrijeme da ih španjolski nogomet vidi iz prve ruke.

LA LIGA

Za očekivati je da će nova pravila podići dosta prašine ali i rezultirati većim brojem kartona nego je to bilo prijašnjih sezona što će ići na ruku svim ljubiteljima klađenja na veći broj kartona u online kladionicama, a posebno profesionalnim kladioničarima sa SvijetKladjenja foruma.

5 RAZLOGA ZAŠTO SE KLADITI NA KARTONE

Prema novim pravilima kojima je cilj zaštititi igrače i suce svaki start na zlog igrača sankcionirat će se direktnim crvenim kartonom. Primjenu ovog pravila mogli smo vidjeti u prvom kolu La Lige kada je Luka Modrić po prvi put u La Ligi dobio direktan crveni karton što možda najbolje najavljuje kakve će biti posljedice ovog pravila.

Moramo spomenuti VAR koji će ove sezone na španjolskim nogometnim terenima igrati ogromnu ulogu i za koju su igrači zamoljeni da ne protestiraju u velikim grupama te da ne vrše pritiske na suce. Znajući temperamentnost španjolskih igrača vjerujemo da se u mnogim situacijama neće moći suzdržati te da ćemo i ovdje vidjeti veći broj kartona, kao posljedicu VAR-a. Također, sada sucima više ništa neće moći promaknuti pa bi svaki prljavi detalj sa utakmice i trebao biti propisno sankioniran.

Uz navedeno donosimo i popis drugih pravila koji će ovosezonsku La Ligu učiniti itekako zanimljivom:

  1. Golovi postignuti rukom, slučajno ili ne, će biti poništeni kako bi se uklonila bilo kakva kontraverza. Ruka će i dalje biti svirana kada se nalazi u neprirodnom položaju, ali ako igračeva ruka bude na zemlji kada je lopta pogodi, dok pokušavaju da se grade ili guraju, ruka neće biti svirana.
  2. Zamijenjeni igrači će morati napustiti teren na najbližem dijelu terena, kako bi se izbjeglo odugovlačenje sa igračima koji šetaju sa jedne strane terena na drugu.
  3. Gol aut – Kod izvođenja gola auta vratar sada smije dodati loptu svom suigraču unutar kaznenog prostora, dok su prije morali čekati da lopta napusti kazneni prostor. Protivnik i dalje mora čekati izvođenje izvan kaznenog prostora. Ovo pravilo je uvedeno jer su momčadi koje prave visoki presing bile u velikoj prednost u odnosu na protivnika. Puno su lakše dolazili do lopte kada bi stisnuli protivnika na vrhu kaznenog prostora. Ovim pravilom će momčadi koje budu izvodile gol-aut imati mnogo više prostora za iznošenje lopte.
  4. Sankcije – Sudac će moći pokazati kartone trenerima – žuti i crveni. Akumulacija od pet kartona će rezultirati suspenzijom.
  5. Mrtva lopta – Vraćanje lopte protivniku nakon završetka nekog zaustavnog vremena zbog ozljede ili nekog drugog razloga. Sudac će sada postaviti tu loptu ispred pojedinca kome mora biti osigurano četiri metra prostora.
  6. Živi zid – Ako obrambeni tim formira živi zid od tri ili više igrača za slobodnjaka, igrači iz protivničkog tima ne smiju prići na metar od tog zida.
  7. Veća dostupnost za VAR – navijači koji gledaju na TV-u će imati više pristupa VAR snimkama kako bi razumjeli što se događa, dajući prednost onima kod kuće.

Otvorite račun kod najveće i po našem mišljenju najbolje online kladionice na svijetu, iskoristite promjenu pravila, i počnite se kladiti na više kartona u utakmicama La Lige. 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!