NaslovnicaVijestiLA LIGI KAZNA OD 250.000 EURA: Preko svoje mobilne aplikacije hakirali telefone...

LA LIGI KAZNA OD 250.000 EURA: Preko svoje mobilne aplikacije hakirali telefone i špijunirali razgovore!

Španjolska agencija za zaštitu podataka (AEPD) kaznila je La Ligu sa 250.000 eura za korištenje svoje mobilne aplikacije kako bi hakirali telefone i špijunirali njihove razgovore.

LA LIGI KAZNA

Nakon što aplikacija dobije pristup, može prisluškivati telefone putem mikrofona i dobiti geolokaciju navijača koji gledaju utakmice u barovima, koji ilegalno prenose utakmice.

Nezakonito emitiranje navodno košta La Ligu 400 milijuna eura godišnje.

Oni tvrde da je tehnologija uvedena kako bi se borila protiv piratstva i da nikada nisu ‘snimali, pohranjivali ili slušali bilo kakve razgovore”. Također namjeravaju uložiti žalbu na novčanu kaznu.

“La Liga se ne slaže sa tumačenjem AEPD-a i vjeruje da se nije potrudila da razumije kako tehnologija funkcionira”, stoji u priopćenju La Lige.

COPA AMERICA: Najava 46. izdanja ovog natjecanja!

“Da bi funkcionalnost mikrofona bila aktivna, korisnik mora izričito, proaktivno i u dva navrata dati pristanak, tako da se to ne može pripisati nedostatku transparentnosti La Lige ili informacija o toj funkcionalnosti.”

“La Liga će se žaliti na odluku suda da dokaže da je postupila u skladu sa propisima o zaštiti podataka.”

Aplikacija više neće biti korištena od 30. lipnja, iako La Liga tvrdi da će nastaviti testirati i implementirati novu tehnologiju kako bi poboljšali iskustvo navijača diljem svijeta, a istovremeno će pomoći u borbi protiv vrlo ozbiljne pošasti pirastva.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!