NaslovnicaVijestiLampard ljut nakon poraza od Arsenala, upire prstom u igrače

Lampard ljut nakon poraza od Arsenala, upire prstom u igrače

Chelsea je neočekivano poražen na Emiratesu od Arsenala (3:1) i time napravio značajan korak unazad u borbi za naslov prvaka. Očekivano, Lampard je i te kako imao razloga za nezadovoljstvo nakon utakmice.

Bluesima je ovo bio treći vezani neuspjeh na gostovanjima i alarm je upaljen, pošto bi tim sa Stamford Bridgea već mogao da ostane bez prilike da se bori za naslov prvaka, jer bi glavni rivali sada mogli uvećati prednost na tabeli.

42-godišnji stručnjak, igračka legenda Bluesa, ističe da je on kriv koliko i igrači.

“Nije bilo dobro i preuzimam odgovornost za to, ali odgovorni su i igrači. Jasno je stavljeno do znanja da je Arsenal opasan tim. Kada igraš na 60 ili 70 odsto, ne možeš da dobiješ nijednu utakmicu. Zato sam i najviše ljut. Želim da pobjeđujemo u ovakvim utakmicama. Jedna stvar je da se pripremite najbolje što možete, potpuno druga kako ćete izgledati na terenu. Sve je stanje uma.”

“Ako igrate ispod nivoa, onda sve ide protiv vas. Kao, na primer, Sakin pogodak. Život je takav. Neki drugi put bismo, recimo, dali gol iz penala, vratili bismo se u utakmicu, međutim, ovo nije bilo naše veče. U drugom poluvremenu smo pokazali da nam je stalo, međutim, već je bilo kasno. U prvom smo dosta toga dozvolili protivniku. Bili smo očajni. Premier liga ne dopušta manjak energije i želje, nama je baš to nedostajalo ” rekao je Lampard.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!