NaslovnicaVijestiLaporte se požalio na Twitteru zbog sporne situacije kod gola Lyona

Laporte se požalio na Twitteru zbog sporne situacije kod gola Lyona

Manchester City iznenađujuće je eliminisan od Lyona u četvrtfinalu Lige prvaka, nakon poraza rezultatom 1:3. Stoper “Građana” Aymeric Laporte se požalio na Twitteru zbog sporne sudačke odluke, i prema njegovom mišljenju, čistom prekršaju Mousse Dembelea nad njim u akciji iz koje je Lyon stigao do vođstva.

Laporte se požalio na Twitteru

Pri rezultatu 1:1 u 79. minutu Laporte i Dembele “zapetljali” su se u duelu, a Dembele je postigao ključni gol za francuski tim. Kontakt je definitivno postojao, ali niti glavni sudac Danny Makkelie, niti suci u VAR sobi, nisu vidjeli ništa sporno u toj situaciji.

Rio Ferdinand, legenda Manchester Uniteda, rekao je da smatra da je postojao faul nad Laportrom, a Španjolac je taj video podijelio na Twiteru, uz komentar: “Ne možemo da kažemo da je Rio baš veliki navijač Cityja?”

Potom je Laporte dodao:

“Samo da budemo jasni. Neću se kriti, nogometaš sam, a prije svega čovjek – svi smo griješili tokom cijele utakmice, takođe prihvatam svoju odgovornost za lošu igru tima, ali tu odluku teško je prihvatiti, pogotovo u ključnooj utakmici i kada postoji VAR”.

Lyon će se u polufinalu Lige prvaka sastati sa Bayernom, a u drugom polufinalu igraju Paris Saint-Germain i RB Leipzig.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!