NaslovnicaVijestiLegendarni Andriy Shevchenko na klupi reprezentacije Ukrajine!

Legendarni Andriy Shevchenko na klupi reprezentacije Ukrajine!

Legenda ukrajinskog nogometa i jedan od najboljih fudbalera koji je ikada igrao za reprezentaciju Ukrajine Andriy Shevchenko, imenovan je danas za prvog trenera ove nacionalne selekcije. 

Ukrainian forward Andriy Shevchenko celebrates after scoring a goal during the Euro 2012 championships football match Ukraine vs Sweden on June 11, 2012 at the Olympic Stadium in Kiev. AFP PHOTO / SERGEI SUPINSKY (Photo credit should read SERGEI SUPINSKY/AFP/GettyImages)

Shevchenko je na toj poziciji naslijedio Oleksandra Zavarova, koji je u prethodnom periodu bio prvi asistent selektoru Mykhaylu Fomenku.

Rekorder po broju datih golova za ukrajinsku reprezentaciju tako je dobio čast da pomaže selektoru Fomenku na predstojećem Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Sigurno je da ovom ulogom pomoćnog trenera Fudbalski savez Ukrajine lagano priprema Shevchenka i za preuzimanje selektorske pozicije, a nema sumnje da će se to u budućnosti i desiti.

Podsjećanja radi, Fudbalski savez Ukrajine je i ranije nudio Shevchenku selektorsku poziciju. To se desilo u novembru 2012. godine, ali legendarni napadač nije tada mogao da sjedne na klupu Ukrajine jer nije imamo potrebnu dokumentaciju, odnosno neophodnu profi trenersku licencu. 

[su_netbet_bonus50_veliki]

“Poslije četiri godine odmora vraćam se fudbalu kao trener. Radio sam sa Valeriyem Lobanovskyim, Carlom Ancelottijem i Joseom Mourinhom i vjerujem da imam bogato iskustvo”, rekao je Schevcheno koji nije krio zadovoljstvo zbog ukazanog povjerenja i prilike za dokazivanjem.

Tokom svoje bogate igračke karijere, Andriy Shevchenko je nastupao za samo tri kluba, Dynamo Kyiv, Milan i Chelsea, a svakako da je najdublji trag ostavio igrajući za Milan, za koji je nastupao od 1999. do 2006. godine i kao njihov član je osvojio i Zlatnu loptu.

Reprezentacija Ukrajine će na predstojećem Evropskom prvenstvu u Francuskoj igrati u vrlo teškoj grupi zajedno sa selekcijama Njemačke, Sjeverne Irske i Poljske.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!