NaslovnicaVijestiLEGENDARNI FERGUSON OTKRIO: Evo tko je po njegovom mišljenju trenutno najbolji trener...

LEGENDARNI FERGUSON OTKRIO: Evo tko je po njegovom mišljenju trenutno najbolji trener u Premier ligi!

Sav uspjeh koji je Manchester United ostvario pod vodstvom legendarnog bivšeg trenera Sir Alexa Fergusona polako pada u zaborav nakon brojnih neuspjeha trenera koji su ga naslijedili. Od njegovog odlaska 2013. godine, na klupi ‘Crvenih vragova’ su se mijenjali David Moyes, Louis van Gaal i Jose Mourinho.

Ferguson želi Pochettina u Unitedu

Mourinho je bio možda i najuspješniji od njih trojice, s obzirom da je tim pod njegovim vodstvom osvojio tri trofeja u protekle tri godine. Ipak, nakon razočaravajućeg početka ove sezone, i on je dobio otkaz, a kap koja je prelila čašu bio je poraz protiv Liverpoola rezultatom 3-1 prošlog vikenda.

Čelnici Uniteda su brzo reagovali i doveli njegovu zamjenu, a riječ je o bivšem napadaču kluba Ole Gunnaru Solskjaeru, koji će ostati na klupi do kraja sezone. Danas su se počele pojavljivati špekulacije kako su u Unitedu za njega Moldeu platili oko 1,8 miliona funti kako bi ga posudili do kraja sezone, a ukoliko ga žele zadržati nakon toga, navodno će morati platiti još dodatnih 7,2 miliona funti.

Ipak, teško je za očekivati kako će do toga zaista doći. Glavni kandidat za preuzimanje klupe tima sljedećeg ljeta je trener Tottenham Hotspura Mauricio Pochettino, koji je po svemu sudeći dobio i preporuku od strane legendarnog Fergusona. Kako pišu novine The Evening Standard, legendarni škotski stručnjak je nazvao trenutnog trenera Spursa najboljim trenerom u Premier ligi u ovom trenutku.

Fergie nije jedina bivša legenda Uniteda koja je podržala mogući dolazak Pochettina na Old Trafford. Isto je uradio i Gary Neville, izjavivši kako je 46-godišnjak pravi čovjek za njegov bivši klub. Rekao je: “Već prošle sezone sam rekao da bi sljedeći trener Manchester Uniteda trebao biti Pochettino. Ukoliko pogledate vrijednosti koje gaji klub, Pochettino se tu uklapa jer vjeruje u mlade igrače.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!