NaslovnicaVijestiLEGENDARNI IBRA OTKRIO: Evo kako je pokušao sabotirati svoj transfer iz Milana...

LEGENDARNI IBRA OTKRIO: Evo kako je pokušao sabotirati svoj transfer iz Milana u PSG 2012. godine!

Legendarni napadač Zlatan Ibrahimović bio je prvo veliko pojačanje Paris Saint-Germaina, nakon što su francuski klub preuzeli novi katarski vlasnici.

Ibrahimović pokušao sabotirati transfer u PSG

‘Parižani’ su bivšeg švedskog reprezentativca doveli u ljeto 2012. godine za samo 21 milion eura iz AC Milana, u čijem dresu je briljirao sezonu ranije postigavši čak 35 golova na ukupno 45 nastupa u svim takmičenjima.

Međutim, 35-godišnjak je u svojoj autobiografskoj knjizi pod imenom ‘Ja sam nogomet’ otkrio kako je pokušao uraditi sve samo kako ne bi otišao u Pariz, ali mu to nije uspjelo. Priča o njegovom odlasku sa San Sira je započela nakon završetka Europskog prvenstva, na kojem je njegova Švedska eliminirana u grupnoj fazi, unatoč pobjedi protiv kasnijeg finaliste Francuske (2-0). Kako otkriva, sportski direktor kluba Adriano Galliani mu je tada poručio: “Ne moraš brinuti Zlatane, nećemo te prodati.”

Milan je u to vrijeme bio u velikoj financijskoj krizi, te su jako dobro bili upoznati sa interesom Paris Saint-Germaina, a prvi korak je napravio tadašnji sportski direktor kluba sa Parka prinčeva Leonardo. Naime, Zlatan objašnjava: “Jednom prilikom sam vidio pet propuštenih poziva od Mina Raiole (njegovog agenta). Pitao sam ga što se događa, na što je on odgovorio: ‘Pozvat će te Leonardo’. U tom trenutku sam počeo razmišljati: ‘Leonardo, tko je Leonardo?’ Zatim sam saznao da je on sportski direktor PSG-a.”

Smatran izdanim od strane Milana, s obzirom da su sve dogovarali iza njegovih leđa, Zlatan je otkrio kako je ponovo nazvao Raiolu: “Rekao sam mu ‘slušaj, neću razgovarati sa Leonardom jer mi je Galliani rekao da neću biti prodan ovog ljeta’. Zatim je on odgovorio ‘da, znam, ali su te već prodali’.”

Zatim je Ibrahimović ‘skovao’ plan kako bi osigurao da taj transfer propadne: “Razgovarao sam sa Minom ponovo i rekao mu da nećemo nimalo olakšati Paris Saint-Germainu. Rekao sam mu da im javi da želim istu platu koju sam imao u Milanu, te da ćemo zatražiti toliko stvari da pomisle da moj dolazak nije vrijedan svega toga. Kada smo napravili listu zahtijeva, rekao sam supruzi da nikad neće to prihvatiti, da nema šanse da se to dogodi. Međutim, 20 minuta kasnije Mino mi je poslao poruku u kojoj je napisao da je sve odobreno.”

Iako je bio jako iznenađen, Ibrahimović je odlučio prihvatiti transfer, te je u dresu PSG-a postigao 156 golova na ukupno 180 utakmica u četiri godine, koliko je proveo na Parku prinčeva. PSG večeras igra možda i najbitniju utakmicu u dosadašnjem dijelu sezone, a riječ je o gostovanju kod Napolija u okviru četvrtog kola grupne faze Lige prvaka. Timu Unaija Emeryja su pod svaku cijenu potrebni bodovi ukoliko žele proći u nokaut fazu takmičenja, a bet365 na njihovu pobjedu nudi sjajan koeficijent od 2,62, koji možete iskoristiti klikom na sliku ispod.

Najnovije vijesti

Kylian Mbappe kupio vilu u Madridu od Sergija Ramosa za 18...

0
Kylian Mbappe, jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa, sve više se povezuje s Real Madridom. Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, sve naznake upućuju...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!