NaslovnicaVijestiLegendarni igrač Arsenala otkrio koji igrač iz Premier lige ga podsjeća na...

Legendarni igrač Arsenala otkrio koji igrač iz Premier lige ga podsjeća na Lionela Messija

Legendarni igrač Arsenala Ian Wright izjavio je kako ga zvijezda Liverpoola Mohamed Salah svojim načinom igre i golgeterskom formom podsjeća na Lionela Messija.

Salah podsjeća na Messija

Egipatski reprezentativac je iznenadio sve ljubitelje nogometa svojim nevjerovatnim nastupa otkako je stigao u Englesku. Postigao je ukupno 23 gola u svim takmičenjima, od čega 17 u Premier ligi, čiji je trenutno drugi najbolji strijelac, iza Harry Kanea koji ima gol više.

Svojom sjajnom tehnikom privukao je pažnju bivšeg napadača Arsenala Iana Wrighta, koji ga je uporedio sa Lionelem Messijem. Iako kaže da Salah nije baš na razini Argentinca, on priznaje kako ima slične kretnje kao on.

“Neću reći da je jednako dobar kao igrač s kojim ću ga uporediti, ali on me podsjeća na Lionela Messija. Nizak je i ima sličan način igre kao Lionel Messi”, rekao je Wright u izjavi za BBC.

Kad ne postiže golove, Salah se pretvara u sjajnog kreatora igre. Ove sezone podijelio je pet asistencija i kreirao 35 prilika u Premier ligi, a zajedno sa Philippeom Coutinhom, Robertom Firminom i Sadiom Maneom čini jedan od najboljih napada na svijetu u ovom trenutku. On sinoć nije nastupio na derbiju protiv Evertona u okviru FA Kupa zbog povrede, baš kao i Philippe Coutinho, koji će gotovo sigurno napustiti klub u narednih nekoliko dana, te preći u Barcelonu s kojom se povezuje već dugo vremena.

[su_no1forfootball]

Kako pišu španjolski i engleski mediji, transfer Brazilca na Camp Nou je već riješena stvar, a cijena transfera će iznositi oko 140 miliona funti, od kojih će 106 miliona biti plaćeno odmah, a ostalo kroz razne bonuse. Trener Liverpoola Jurgen Klopp prije nekoliko dana je izjavio kako nema što za reći o situaciji u kojoj se nalazi Coutinho i dodao da je stigao prelazni rok, te tako samo pokrenuo nove špekulacije.

Kao moguća zamjena za Coutinha navodi se zvijezda Monaca Thomas Lemar, ali je trener kluba iz Kneževine Leonardo Jardim odbio mogućnost njegovog odlaska ove zime.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!