NaslovnicaVijestiLegendarni Kaká otkrio za koji engleski klub je trebao potpisati

Legendarni Kaká otkrio za koji engleski klub je trebao potpisati

Legendarni bivši igrač AC Milana, te trenutni član Orlando Cityja, Ricardo Kaká otkrio je kako je bio vrlo blizu prelaska u Manchester City u januaru 2009. godine.

Kaká otkrio za koji engleski klub je trebao potpisati

Građani su u tom periodu počeli graditi tim nakon što je klub preuzeo Sheikh Mansour, te je jedan od prvih velikih pojačanja trebao biti Kaká, za kojeg su Rossoneri tad prihvatili ponudu od 100 miliona funti.

Međutim, Brazilac koji je osvojio Zlatnu loptu 2007. godine, priznao je da je bio u nedoumici da li će mu taj transfer biti od koristi.

On je u izjavi za magazin FourFourTwo rekao: “Pregovori su bili vrlo blizu završetka. Jedina stvar koja me je dijelila od prelaska u Manchester City je bila moja potvrda.”

“Došli smo do dijela pregovora kada se već bilo dogovorilo o novcu i bonusima. Plaća koja mi je ponuđena bila je mnogo, mnogo veća od one koju sam imao u Milanu.”

[su_no1forfootball]

“Razmišljao sam kako bi moj život u Engleskoj izgledao, kakva bi bila moja rutina u novom klubu, koliko teško bi bilo ženi i djeci prilagoditi se na novu okolinu. Sve to mi se vrtjelo u glavi.”

Nakon što je dobro razmotrio ponudu koju je dobio, Kaká je na kraju odlučio ostati u Milanu, prije svega jer nije bio siguran da će funkcionisati projekt koji Manchester City sprema.

“Došao sam do zaključka da nije pravo vrijeme da pređem u Manchester City, a glavni razlog je taj što nisam bio siguran u taj proces izgradnje tima. Nisam bio uvjeren da će to sve funkcionisati.”

“Od mene je zatraženo da napustim jedan od najstarijih i najuspješnijih klubova u Europi kako bih prešao u ekipu koja je tek počela graditi pravi tim, gdje sam trebao biti prvo veliko pojačanje. Bilo mi je sigurnije da ostanem u Milanu.”

Kaká je na kraju prešao u Real Madrid u ljeto te iste godine, za koji je odigrao 120 utakmica, te osvojio jednom La Ligu i Kup kralja.

[su_premierleague]

[touchcarousel id='2']

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!